Geen producten (0)
Geen producten (0)

Caladium Hybrid 1

€ 7,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG11320
Omschrijving

Caladium Hybrid 1

Blad: Bladeren behalen een lengte van 25 tot 35 cm
Hoogte: 40 - 60 cm.

Opmerkingen: Caladium Hybrid 1 is een zeer fraaie Caladium. Zeer fraaie kleur, een lust voor het oog.
Caladium worden als gewortelde plantjes zoals afgebeeld op de foto verzonden. Er zijn een beperkt aantal planten beschikbaar.

Verzendtijden kunnen door de grote drukte en weersinvloeden afwijken. Gedurende de koude maanden versturen wij uw planten indien nodig met een Heat Pack.

Wij verpakken en verzenden onze planten zeer zorgvuldig, schade aan een blad of verkleuring valt niet onder de garantie.
Door de grote order drukte is het helaas niet mogelijk om planten toe te voegen aan bestaande bestellingen.

Verzorging Caladium Hybrid :

De Caladium gebruikt weinig water, maar het is wel belangrijk dat de grond continue vochtig blijft en beslist niet uitdroogd. Bij een teveel aan water (natte voeten) kan er wortelrot optreden. 

De Caladium is niet veeleisend aan zijn standplaats. Zolang hij maar niet direct in het felle zonlicht wordt geplaatst. Caladium kan als kamerplant of in de zomer als tuinplant op het terras worden geplaatst. Caladium kan geen temperaturen verdragen onder de 15 graden.

Caladium Hybrid kan in de zomermaanden om de twee weken bemest worden met een lichte bemesting. In de herfst en winter is bemesting vrijwel niet nodig. De groei gaat dan langzamer en de plant verbruikt weinig voedingsstoffen. 

De Caladium Hybrid groeit niet bijzonder hard, maar net als bij alle planten is het verstandig om de plant eens in de paar jaar een grotere pot te geven. Daardoor kunnen de wortels verder groeien en wat verse aarde geeft de plant ook extra voedingstoffen. U kunt het beste aan het eind van de winter of begin van de lente overpotten, de plant heeft dan voldoende tijd om aan te sterken voor het nieuwe seizoen.

De Caladium is gevoelig voor teveel water. Als uw Caladium bruine bladeren krijgt komt dit zeer waarschijnlijk doordat hij teveel water krijgt. Gelige bladeren die slap hangen zijn vaak een teken dat de plant het iets te licht vindt op zijn huidige plek. U kunt bruine bladeren gerust afknippen.

Caladium Hybrid is speciaal uitgekozen voor Nelumbogarden door Matthijs Hazeleger.