Geen producten (0)
Geen producten (0)

Dioscorea Elephantipes Nr 8

€ 198,50 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG11222
Omschrijving

Dioscorea Elephantipes Nr 8, potmaat 25 cm

Deze Dioscorea Elephantipes heeft een uniek nummer, de plant op de foto is ook de plant die u koopt. 

Opmerkingen: Dioscorea Elephantipes is een zeer fraaie caudex plant. De Dioscorea Elephantipes heeft een gedeeltelijk tot volledig bovengrondse caudex met een dikke, houtachtige buitenlaag.  Dioscorea Elephantipes kent een rustperiode, tijdens deze periode sterft het loof af en zal het volgende voorjaar weer opnieuw uitlopen.

Verzendtijden kunnen door de grote drukte en weersinvloeden afwijken. Gedurende de koude maanden versturen wij uw planten indien nodig met een Heat Pack. Door de grote order drukte is het helaas niet mogelijk om planten toe te voegen aan bestaande bestellingen.

Verzorging Dioscorea Elephantipes :

De Caudex plant houdt van weinig water, maar het is wel belangrijk dat de grond niet versteend. Bij een teveel aan water (natte voeten) kan er wortel / caudex rot optreden. 
Deze Caudex plant is niet veeleisend aan zijn standplaats, hij verdraagt de zon. caudex planten als kamerplant of in de zomer als tuinplant op het terras worden geplaatst. 
Caudex planten in de zomermaanden eens in de twee maanden bemest worden met een lichte bemesting. In de herfst en winter is bemesting vrijwel niet nodig. De groei gaat dan langzamer en de plant verbruikt weinig voedingsstoffen. 

Caudex planten zijn igevoelig voor teveel water. Als uw Caudex plant bruine bladeren krijgt komt dit zeer waarschijnlijk doordat hij teveel water krijgt. Gelige bladeren die slap hangen zijn vaak een teken dat de plant te nat staat. U kunt bruine bladeren voorzichtig verwijderen. De plant kan einde seizoen in rust gaan en zal het volgende voorjaar weer opnieuw uitlopen. Tijdens de rust periode geeft u bijna tot geen water.

In ons bedrijf wordt niet gewerkt met chemische bestrijdingsmiddelen. Wij verpakken onze planten in gerecycled materiaal en dozen, we beperken het gebruik van plastic tot minimaal.

Dioscorea Elephantipes is speciaal uitgekozen voor Nelumbogarden door Matthijs Hazeleger.