Geen producten (0)
Geen producten (0)

Coleus Speciosa 2

€ 7,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG11214
Omschrijving

Coleus Speciosa 2

Blad: Bladeren behalen een lengte van 5 tot 10 cm

Hoogte: Tot 40  - 60 cm.

Opmerkingen Coleus Speciosa 1 is een zeer fraaie Coleus die bijna niet te verkrijgen is. 

Coleus Speciosa 1 wordt verstuurd als volledig gewortelde planten zoals afgebeeld op de foto. Er zijn een beperkt aantal planten beschikbaar.

Verzendtijden kunnen door  de grote drukte en weersinvloeden afwijken. Gedurende de koude maanden versturen wij uw planten indien nodig met een Heat Pack.

Verzorging Coleus Speciosa 1 :

De Coleus gebruikt veel water, maar het is wel belangrijk dat de grond continuen licht vochtig blijft. Bij een teveel aan water (natte voeten) kan er wortelrot optreden. 

De Coleus is niet veeleisend aan zijn standplaats. Coleus kan als kamerplant of in de zomer als tuinplant op het terras worden geplaatst.Coleus kan geen temperaturen verdragen onder de 15 graden.

Coleus kan in de zomermaanden om de twee weken bemest worden met een lichte bemesting. In de herfst en winter is bemesting vrijwel niet nodig. De groei gaat dan langzamer en de plant verbruikt weinig voedingsstoffen. 

De Coleus  groeit niet bijzonder hard, maar net als bij alle planten is het verstandig om de plant eens in de paar jaar een grotere pot te geven. Daardoor kunnen de wortels  verder groeien en wat verse aarde geeft de plant ook extra voedingstoffen. U kunt het beste aan het eind van de winter of begin van de lente overpotten, de plant heeft dan voldoende tijd om aan te sterken voor het nieuwe seizoen.

De Coleus is gevoelig voor teveel water. Als u Coleus bruine bladeren krijgt komt dit zeer waarschijnlijk doordat hij teveel water krijgt. Gelige bladeren die slap hangen zijn vaak een teken dat de plant het iets te licht vindt op zijn huidige plek. U kunt bruine bladeren gerust afknippen.

Coleus Speciosa 1 is speciaal uitgekozen voor Nelumbogarden door Matthijs