Geen producten (0)
Geen producten (0)

Homalomena "Glory Gem"

€ 21,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG728
Omschrijving

Homalomena "Glory Gem"

Blad: Bladeren behalen een lengte van 10 tot 15 cm

Hoogte: Tot 40  - 70 cm.

Opmerkingen:Homalomena "Glory Gem" is een zeer fraaie Homalomena die bijna niet te verkrijgen is. Haar intens kleur bladeren maken haar tot een echte blikvanger. 

Homalomena "Glory Gem" wordt verstuurd als volledig gewortelde planten zoals afgebeeld op de foto. Er zijn een beperkt aantal planten beschikbaar.

Verzendtijden kunnen door weersinvloeden afwijken.

Verzorging Homalomena "Glory Gem" :

DeHomalomena "Glory Gem" gebruikt weinig water, maar het is wel belangrijk dat de grond continue vochtig blijft en beslist niet uitdroogd. Bij een teveel aan water (natte voeten) kan er wortelrot optreden. 

DeHomalomena "Glory Gem is niet veeleisend aan zijn standplaats. Zolang hij maar niet in het zonlicht wordt geplaatst. Homalomena kan als kamerplant of in de zomer als tuinplant op het terras worden geplaatst. Homalomena  kan geen temperaturen verdragen onder de 15 graden.

Homalomena "Glory Gem kan in de zomermaanden om de twee weken bemest worden met een lichte bemesting. In de herfst en winter is bemesting vrijwel niet nodig. De groei gaat dan langzamer en de plant verbruikt weinig voedingsstoffen. 

De Homalomena "Glory Gem groeit niet bijzonder hard, maar net als bij alle planten is het verstandig om de plant eens in de paar jaar een grotere pot te geven. Daardoor kunnen de wortels  verder groeien en wat verse aarde geeft de plant ook extra voedingstoffen. U kunt het beste aan het eind van de winter of begin van de lente overpotten, de plant heeft dan voldoende tijd om aan te sterken voor het nieuwe seizoen.

De Homalomena "Glory Gem is gevoelig voor teveel water. Als u Homalomena bruine bladeren krijgt komt dit zeer waarschijnlijk doordat hij teveel water krijgt. Gelige bladeren die slap hangen zijn vaak een teken dat de plant het iets te licht vindt op zijn huidige plek. U kunt bruine bladeren gerust afknippen.

Homalomena "Glory Gem is speciaal uitgekozen voor Nelumbogarden door Matthijs