Geen producten (0)
Geen producten (0)

Pinguicula Agnata

€ 7,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG11176
Omschrijving

Pinguicula Agnata, Vetblad, vleesetende plant 

Hoogte: 1 tot 10 cm in bloeitijd

Opmerkingen: Pinguicula Agnata is een zeer fraaie Pinguicula. Ze heeft prachtig fris groene bladeren. . Pinguicula Agnata is geschikt voor binnen en kan geen  temperaturen onder de 15 graden verdragen. 

Pinguicula Agnata wordt verstuurd als opgepotte plant zoals afgebeeld op de foto, planten kunnen onderling van elkaar verschillen. 

Verzendtijden kunnen door weersinvloeden afwijken.

Verzorging Pinguicula :

De Pinguicula gebruikt veel water en moet in het groeiseizoen altijd vochtig blijven, bij zeer warme dagen mag hij in een laagje water staan maar moet steeds wat kunnen opdrogen, uitdrogen mag nooit. In de natuur groeit hij veelal in het moeras. In de winter geef je wel minder water, maar de aarde mag dan ook nooit uitdrogen.Pinguicula houd van een hoge luchtvochtigheid, wij raden aan voldoende te besproeien. Pinguicula kan in het najaar in rust gaan, ondergronds heeft hij een knol en loopt in het nieuwe seizoen opnieuw uit.

De Pinguicula houdt van een zonige standplaats en is geschikt voor binnen. 

Pinguicula mag nooit bemest worden met meststoffen, de voeding haalt hij uit de vertering op zijn blad, doormiddel van gevangen insecten. Het is raadzaam uw Pinguicula te gieten met regen water, Pinguicula verdraagt geen kalk. De bladeren van een Pinguicula sterven regelmatig af als er weer nieuwe vormen. U knipt een afgestorven of lelijke  geworden blad af.

Verpotten van een Pinguicula doet u in het voorjaar. Gebruik bij het verpotten nooit potgrond. Een Pinguicula groeit het beste in onbemeste turf. Voor het beste resultaat mag er eventueel perliet worden toegevoegd, zo blijft het mengsel na verloop van tijd luchtig.

Pinguicula is speciaal uitgekozen door Matthijs Hazeleger voor "De Grote Tuinverbouwing" Robs Tuindagboek, Matthijs Hazeleger en Rob Verlinden SBS 6