Geen producten (0)
Geen producten (0)

Nepenthes x Hookeriana

€ 19,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG11171
Omschrijving

Nepenthes x Hookeriana, Bekerplant

Hoogte: Hangplant

Opmerkingen: Nepenthes x Hookeriana is een zeer fraaie Nepenthes. Ze heeft prachtig kelken. Haar kelken kleuren steeds dieper naarmate ze ouder worden. Nepenthes x Hookeriana is geschikt voor binnen en kan geen  temperaturen onder de 15 graden verdragen. 

Nepenthes x Hookeriana wordt verstuurd als opgepotte plant zoals afgebeeld op de foto, planten kunnen onderling van elkaar verschillen. Kleuren van kelken kunnen naarmate het seizoen verder vordert gaan veranderen. 

Verzendtijden kunnen door weersinvloeden afwijken.

Verzorging Nepenthes :

De Nepenthes gebruikt veel water en moet in het groeiseizoen altijd vochtig blijven, bij zeer warme dagen mag hij in een laagje water staan maar moet steeds wat kunnen opdrogen, uitdrogen mag nooit. In de natuur groeit hij veelal in het moeras. In de winter geef je wel minder water, maar de aarde mag dan ook nooit uitdrogen. Nepenthes houd van een hoge luchtvochtigheid, wij raden aan voldoende te besproeien.

De Nepenthes houdt van een zonige standplaats en is geschikt voor binnen. 

Nepenthes mag nooit bemest worden met meststoffen, de voeding haalt hij uit de vertering in zijn kelken doormiddel van gevangen insecten. Het is raadzaam uw Nepenthes te gieten met regen water, Nepenthes verdraagt geen kalk. De kelken van een Nepenthes sterven regelmatig af als er weer nieuwe vormen. U knipt een afgestorven of lelijke kelk afknippen bij punt waar de steel uit het blad komt.

Verpotten van een Nepenthes doet u in het voorjaar. Gebruik bij het verpotten nooit potgrond. Een Nepenthes groeit het beste in onbemeste turf. Voor het beste resultaat mag er eventueel perliet worden toegevoegd, zo blijft het mengsel na verloop van tijd luchtig.

Nepenthes  is speciaal uitgekozen door Matthijs Hazeleger voor "De Grote Tuinverbouwing" Robs Tuindagboek, Matthijs Hazeleger en Rob Verlinden SBS 6