Geen producten (0)
Geen producten (0)

Philodendron "Tortum"

€ 14,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG11162
Omschrijving

Philodendron "Tortum"

Opmerkingen:Philodendron Tortum is een zeer fraaie Philodendron, ze heeft prachtige groene bladeren met diepe en brede nerven. Planten kunnen een kleine bladschade hebben. Philodendron Tortum wordt geleverd als plant zoals afgebeeld op de foto. Iedere plant is uniek, planten kunnen onderling verschillen. Na aankomst wordt geadviseerd de plant in zijn pot te laten staan. Verpotten mag pas na 3 maanden. Deze Philodendron Tortum staat in een speciaal grondmengsel wat geschikt is voor het stadium van de plant op dit moment. Verpotten van de plant direct na aankomst kan voor de plant dodelijk zijn.

Blad: Bladeren behalen een lengte van 35 tot 50 cm

Hoogte: Tot 80 - 100 cm.

Verzendtijden kunnen door  de grote drukte en weersinvloeden afwijken, raadpleeg de homepage voor de actuele verzendtijd. Gedurende de koude maanden versturen wij uw planten indien nodig met een Heat Pack.

Verzorging :

Philodendron komt voornamelijk voor in de regenwouden van Zuid-Amerika. Philodendron's zijn klimplanten, je ziet ze in de regenwouden dus overal klimmend langs bomen en rotsen.

De Philodendron Tortum gebruikt weinig water, maar het is wel belangrijk dat de grond continue vochtig blijft en beslist niet uitdroogd. Bij een teveel aan water (natte voeten) kan er wortelrot gaan optreden. 

De Philodendron is niet veeleisend aan zijn standplaats. Zolang hij maar niet direct in het felle zonlicht wordt geplaatst. Philodendron kan als kamerplant of in de zomer als tuinplant op het terras worden geplaatst. Philodendron kan geen temperaturen verdragen onder de 15 graden.

Philodendron Tortum kan in de zomermaanden om de twee weken bemest worden met een lichte bemesting. In de herfst en winter is bemesting vrijwel niet nodig. De groei gaat dan langzamer en de plant verbruikt weinig voedingsstoffen. 

De Philodendron groeit niet bijzonder hard, maar net als bij alle planten is het verstandig om de plant eens in de paar jaar een grotere pot te geven. Daardoor kunnen de wortels  verder groeien en wat verse aarde geeft de plant ook extra voedingstoffen. U kunt het beste aan het eind van de winter of begin van de lente overpotten, de plant heeft dan voldoende tijd om aan te sterken voor het nieuwe seizoen.

De Philodendron Tortum is gevoelig voor teveel water. Als uw Philodendron bruine bladeren krijgt komt dit zeer waarschijnlijk doordat hij teveel water krijgt. Gelige bladeren die slap hangen zijn vaak een teken dat de plant het iets te licht vindt op zijn huidige plek. U kunt bruine bladeren gerust afknippen bij de afsplitsing op de stam, de plant zal uiteindelijk weer nieuwe bladeren laten groeien.

In ons bedrijf wordt niet gewerkt met chemische bestrijdingsmiddelen. Wij verpakken onze planten in gerecycled materiaal en dozen, we beperken het gebruik van plastic tot minimaal.