Geen producten (0)
Geen producten (0)

Episcia Harlequin

€ 8,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG10899
Omschrijving

Episcia Harlequin

Opmerkingen: Episcia Harlequin is een fraaie kamerplant of in de zomer op het terras. Episcia heeft fraaie bladeren. Episcia komt van oorsprong voor in vochtige warme en bosrijke gebieden. Hij blijft klein van formaat maar is met zijn kleuren een ware blikvanger. Het is een makkelijke kamer plant die op een lichte zonigge standplaats dient te worden geplaatst. Houdt hiernaast de grond licht vochtig en je hebt lang plezier van deze prachtige Episcia.

Blad: Bladeren behalen een lengte van 3 tot 7 cm

Verzorging:

De grond rondom de Episcia Harlequin dient ten alle tijden vochtig te zijn. Let op dat er onderop de plantenbak geen laagje water staat, de zogenaamde natte voeten. Water dat zich buiten bereik van de wortels bevindt kan gaan rotten, deze rot kan vervolgens doortrekken in de plant en deze wortelrot bezorgen.

Wij raden het af om een Episcia Harlequin te sproeien. Aangezien de plant op een zonnige plek staat kunnen de waterdruppels op de bloemen en bladeren werken als een vergrootglas en verbranding veroorzaken.

Plaats de Episcia Harlequin op een zonnig plekje in de huiskamer of op het terras, deze Epicia verdraagt geen temperaturen beneden de 10 graden.

Verpotten van een Episcia kan je het beste doen direct na de aanschaf of in het voorjaar. In het voorjaar is de plant in zijn ontwikkeling en zullen eventuele beschadigingen aan de wortels sneller herstellen. Gebruik voor het verpotten een sierpot minimaal vijftien procent groter dan de originele plantenbak. Verpot de Epicia met universele potgrond.

Bemsesten van een Episcia is noodzakelijk om zijn sierwaarde te behouden, gebruik hiervoor een groene kamerplanten voeding. Wij raden aan de dosering aan de achterzijde van de verpakking te halveren voor een optimaal effect.

Episcia Harlequin is speciaal uitgekozen voor Nelumbogarden door Matthijs Hazeleger.