Geen producten (0)
Geen producten (0)

Alocasia "Pink Dragon" XXL

€ 79,50 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG678
Omschrijving

Alocasia "Pink Dragon" XXL

Blad: Bladeren behalen een lengte van 25 tot 35 cm

Hoogte: Tot 80- 100 cm.

Opmerkingen: Alocasia "Pink Dragon" is een zeer fraaie Alocasia. Ze heeft prachtige donker grijs/groene bladeren met roze bladstelen.

Alocasia worden verstuurd als volledig gewortelde planten zoals afgebeeld op de foto. Er zijn een beperkt aantal planten beschikbaar.

Verzendtijden kunnen door weersinvloeden afwijken.

Verzorging Alocasia "Pink Dragon" XXL :

De Alocasia gebruikt weinig water, maar het is wel belangrijk dat de grond continue vochtig blijft en beslist niet uitdroogd. Bij een teveel aan water (natte voeten) kan er wortelrot optreden. 

De Alocasia is niet veeleisend aan zijn standplaats. Zolang hij maar niet direct in het felle zonlicht wordt geplaatst. Alocasia kan als kamerplant of in de zomer als tuinplant op het terras worden geplaatst. Alocasia kan geen temperaturen verdragen onder de 15 graden.

Alocasia "Pink Dragon" kan in de zomermaanden om de twee weken bemest worden met een lichte bemesting. In de herfst en winter is bemesting vrijwel niet nodig. De groei gaat dan langzamer en de plant verbruikt weinig voedingsstoffen. 

De Alocasia "Pink Dragon" groeit niet bijzonder hard, maar net als bij alle planten is het verstandig om de plant eens in de paar jaar een grotere pot te geven. Daardoor kunnen de wortels  verder groeien en wat verse aarde geeft de plant ook extra voedingstoffen. U kunt het beste aan het eind van de winter of begin van de lente overpotten, de plant heeft dan voldoende tijd om aan te sterken voor het nieuwe seizoen.

De Alocasia is gevoelig voor teveel water. Als u Alocasia bruine bladeren krijgt komt dit zeer waarschijnlijk doordat hij teveel water krijgt. Gelige bladeren die slap hangen zijn vaak een teken dat de plant het iets te licht vindt op zijn huidige plek. U kunt bruine bladeren gerust afknippen.

Alocasia "Pink Dragon" XXL is speciaal uitgekozen voor Nelumbogarden door Matthijs Hazeleger bekend van radio en TV