Geen producten (0)
Geen producten (0)

Strobilanthes "Persian Shield"

€ 19,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG676
Omschrijving

Strobilanthes "Persian Shield"

Strobilanthes Dyerianus "Persian Shield"

Blad: Bladeren behalen een lengte van 10 tot 20 cm

Hoogte: Tot 40  - 60 cm.

Opmerkingen: Strobilanthes "Persian Shield" is een zeer fraaie Strobilanthes die bijna niet te verkrijgen is. Haar groen met paarse bladeren maken haar tot een van de mooiste Strobilanthes. 

Strobilanthes "Persian Shield" wordt verstuurd als volledig gewortelde planten zoals afgebeeld op de foto. Er zijn een beperkt aantal planten beschikbaar.

Verzendtijden kunnen door weersinvloeden afwijken.

Verzorging Strobilanthes "Persian Shield" :

DeStrobilanthes gebruikt weinig water, maar het is wel belangrijk dat de grond continue vochtig blijft en beslist niet uitdroogd. Bij een teveel aan water (natte voeten) kan er wortelrot optreden. 

De Strobilanthes "Persian Shield" is niet veeleisend aan zijn standplaats. Zolang hij maar niet in het zonlicht wordt geplaatst. Pilea kan als kamerplant of in de zomer als tuinplant op het terras worden geplaatst. Pilea kan geen temperaturen verdragen onder de 15 graden.

Strobilanthes "Persian Shield" kan in de zomermaanden om de twee weken bemest worden met een lichte bemesting. In de herfst en winter is bemesting vrijwel niet nodig. De groei gaat dan langzamer en de plant verbruikt weinig voedingsstoffen. 

De Strobilanthes "Persian Shield" groeit niet bijzonder hard, maar net als bij alle planten is het verstandig om de plant eens in de paar jaar een grotere pot te geven. Daardoor kunnen de wortels  verder groeien en wat verse aarde geeft de plant ook extra voedingstoffen. U kunt het beste aan het eind van de winter of begin van de lente overpotten, de plant heeft dan voldoende tijd om aan te sterken voor het nieuwe seizoen.

De Strobilanthes "Persian Shield is gevoelig voor teveel water. Als u Pilea bruine bladeren krijgt komt dit zeer waarschijnlijk doordat hij teveel water krijgt. Gelige bladeren die slap hangen zijn vaak een teken dat de plant het iets te licht vindt op zijn huidige plek. U kunt bruine bladeren gerust afknippen.

Strobilanthes "Persian Shield" is speciaal uitgekozen voor Nelumbogarden door Matthijs