Geen producten (0)
Geen producten (0)

Alocasia Zebrina Black Stem

€ 14,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG10604
Omschrijving

Alocasia Zebrina Black Stem

Opmerkingen: Alocasia Zebrina Black Stem is een zeer fraaie Alocasia. Ze heeft prachtige donker groene bladeren. Zeer fraai soort Alocasia, unieke kans om deze aan uw verzameling toe te voegen. 

Alocasia wordt verstuurd als volledig gewortelde planten zoals afgebeeld op de foto. Er zijn een beperkt aantal planten beschikbaar. Iedere plant is uniek, planten kunnen van elkaar verschillen.

Alocasia Zebrina Black Stem planten zijn opgepot als plugplant in de juiste aarde. Wij adviseren u de plant de komende maand nog niet te verpotten. 

Alocasia Zebrina Black Stem kan op oude bladeren een vlek aan de onderzijde van zijn blad hebben. Dit is heel normaal voor deze soort. Wij adviseren u de Alocasia na aankomst niet te verpotten en minimaal een rust periode van twee maanden te geven.

Alocasia Zebrina Black Stem kent net als vele planten uit de Aroid familie een rust periode. Tijdens deze periode kan hij al zijn blad afwerpen en blijft er alleen een knol achter in de aarde. Het vreemde is dat dit soort geen seizoen kent. Als de plant zijn bladeren verliest komt hij enkele maanden later weer tot nieuwe uitloop. 

Blad: Bladeren behalen een lengte van 30 tot 60 cm

Hoogte: 60 tot 100 cm.

Verzendtijden kunnen door  de grote drukte en weersinvloeden afwijken.

Verzorging Alocasia Zebrina Black Stem :

De Alocasia gebruikt weinig water, maar het is wel belangrijk dat de grond continue vochtig blijft en beslist niet uitdroogd. Bij een teveel aan water (natte voeten) kan er wortelrot optreden. 

De Alocasia is niet veeleisend aan zijn standplaats. Zolang hij maar niet direct in het felle zonlicht wordt geplaatst. Alocasia kan als kamerplant of in de zomer als tuinplant op het terras worden geplaatst. Alocasia kan geen temperaturen verdragen onder de 15 graden.

Alocasia Zebrina Black Stem kan in de zomermaanden om de twee weken bemest worden met een lichte bemesting. In de herfst en winter is bemesting vrijwel niet nodig. De groei gaat dan langzamer en de plant verbruikt weinig voedingsstoffen. 

De Alocasia Zebrina Black Stem groeit niet bijzonder hard, maar net als bij alle planten is het verstandig om de plant eens in de paar jaar een grotere pot te geven. Daardoor kunnen de wortels  verder groeien en wat verse aarde geeft de plant ook extra voedingstoffen. U kunt het beste aan het eind van de winter of begin van de lente overpotten, de plant heeft dan voldoende tijd om aan te sterken voor het nieuwe seizoen.

De Alocasia is gevoelig voor teveel water. Als uw Alocasia bruine bladeren krijgt komt dit zeer waarschijnlijk doordat hij teveel water krijgt. Gelige bladeren die slap hangen zijn vaak een teken dat de plant het iets te licht vindt op zijn huidige plek. U kunt bruine bladeren gerust afknippen.

In ons bedrijf wordt niet gewerkt met chemische bestrijdingsmiddelen. Wij verpakken onze planten in gerecycled materiaal, we beperken het gebruik van plastic tot minimaal.

Alocasia Zebrina Black Stem is speciaal uitgekozen voor Nelumbogarden door Matthijs