Geen producten (0)
Geen producten (0)

Alocasia Ivory Coast

€ 12,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG10603
Omschrijving

Alocasia Ivory Coast

Wij adviseren u de Alocasia Ivory Coast na aankomst niet te verpotten en minimaal een periode van twee maanden te geven om aan zijn nieuwe omgeving te wennen.

Alocasia Ivory Coast kent net als vele planten uit de Aroid familie een rust periode. Tijdens deze periode kan hij al zijn blad afwerpen en blijft er alleen een knol achter in de aarde. Het vreemde is dat dit soort geen seizoen kent. Als de plant zijn bladeren verliest komt hij enkele maanden later weer tot nieuwe uitloop. 

Blad: Bladeren behalen een lengte van 20 tot 40 cm

Hoogte: 20 tot 50 cm.

Opmerkingen: Alocasia  Ivory Coast is een zeer fraaie Alocasia. Ze heeft prachtige bladeren. Unieke kans om deze aan uw verzameling toe te voegen. Alocasia wordt verstuurd als gewortelde planten zoals afgebeeld op de foto. 

Verzendtijden kunnen door  de grote drukte en weersinvloeden afwijken.

Verzorging Alocasia Ivory Coast :

De Alocasia gebruikt weinig water, maar het is wel belangrijk dat de grond continue vochtig blijft en beslist niet uitdroogd. Bij een teveel aan water (natte voeten) kan er wortelrot optreden. 

De Alocasia is niet veeleisend aan zijn standplaats. Zolang hij maar niet direct in het felle zonlicht wordt geplaatst. Alocasia kan als kamerplant of in de zomer als tuinplant op het terras worden geplaatst. Alocasia kan geen temperaturen verdragen onder de 15 graden.

Alocasia  Ivory Coast kan in de zomermaanden om de twee weken bemest worden met een lichte bemesting. In de herfst en winter is bemesting vrijwel niet nodig. De groei gaat dan langzamer en de plant verbruikt weinig voedingsstoffen. 

De Alocasia  Ivory Coast groeit niet bijzonder hard, maar net als bij alle planten is het verstandig om de plant eens in de paar jaar een grotere pot te geven. Daardoor kunnen de wortels  verder groeien en wat verse aarde geeft de plant ook extra voedingstoffen. U kunt het beste aan het eind van de winter of begin van de lente overpotten, de plant heeft dan voldoende tijd om aan te sterken voor het nieuwe seizoen.

De Alocasia is gevoelig voor teveel water. Als uw Alocasia bruine bladeren krijgt komt dit zeer waarschijnlijk doordat hij teveel water krijgt. Gelige bladeren die slap hangen zijn vaak een teken dat de plant het iets te licht vindt op zijn huidige plek. U kunt bruine bladeren gerust afknippen.

Alocasia  Ivory Coast is speciaal uitgekozen voor Nelumbogarden door Matthijs.