Geen producten (0)
Geen producten (0)

AANBIEDING Philodendron 'Verrucosum'

€ 59,50 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG673
Omschrijving

Philodendron 'Verrucosum'

Philodendron 'Verrucosum' unieke kans om deze zeer gewilde soort te bemachtigen. Planten worden geleverd vanaf maandag 12-08-2019 

Blad: Bladeren behalen een lengte van 25 tot 35 cm

Hoogte: Tot 100 - 120 cm.

Opmerkingen: Philodendron Verrucosum is een zeer fraaie Philodendron, ze heeft prachtige donker groene generfde bladeren met fraai behaarde bladstelen.

Philodendron worden verstuurd als volledig gewortelde en grote planten zoals afgebeeld op de foto. Er zijn een beperkt aantal planten beschikbaar

Verzorging :

Philodendron komt voornamelijk voor in de regenwouden van Zuid-Amerika. Philodendron's zijn  klimplanten,  je ziet ze in de regenwouden dus overal klimmend langs bomen en rotsen.

De Philodendron Verrucosum gebruikt weinig water, maar het is wel belangrijk dat de grond continue vochtig blijft en beslist niet uitdroogd. Bij een teveel aan water (natte voeten) kan er wortelrot optreden. 

De Philodendron is niet veeleisend aan zijn standplaats. Zolang hij maar niet direct in het felle zonlicht wordt geplaatst. Philodendron kan als kamerplant of in de zomer als tuinplant op het terras worden geplaatst. Philodendron kan geen temperaturen verdragen onder de 15 graden.

Philodendron Verrucosum kan in de zomermaanden om de twee weken bemest worden met een lichte bemesting. In de herfst en winter is bemesting vrijwel niet nodig. De groei gaat dan langzamer en de plant verbruikt weinig voedingsstoffen. 

De Philodendron groeit niet bijzonder hard, maar net als bij alle planten is het verstandig om de plant eens in de paar jaar een grotere pot te geven. Daardoor kunnen de wortels  verder groeien en wat verse aarde geeft de plant ook extra voedingstoffen. U kunt het beste aan het eind van de winter of begin van de lente overpotten, de plant heeft dan voldoende tijd om aan te sterken voor het nieuwe seizoen.

De Philodendron Verrucosum is gevoelig voor teveel water. Als u Philodendron bruine bladeren krijgt komt dit zeer waarschijnlijk doordat hij teveel water krijgt. Gelige bladeren die slap hangen zijn vaak een teken dat de plant het iets te licht vindt op zijn huidige plek. U kunt bruine bladeren gerust afknippen bij de afsplitsing op de stam, de plant zal uiteindelijk weer nieuwe bladeren laten groeien.

Philodendron Verrucosum is speciaal uitegekozen voor Nelumbogarden door Matthijs