Geen producten (0)
Geen producten (0)

Marcgravia Sintenisii

€ 9,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG10533
Omschrijving

Marcgravia Sintenisii

Blad: Bladeren behalen een lengte van 3 tot 5 cm

Hoogte: Tot 100 - 120 cm Klimplant

Opmerkingen: Marcgravia Sintenisii is een zeer fraaie Marcgravia die bijna niet te verkrijgen is. Marcgravia Sintenisii heeft prachtig groene bladeren die kort op de bladsteel staan, haar nieuwe uitlopers zijn steeds rood van kleur. Marcgravia Sintenisii is een klimplantje wat tegen een stok bekleed met spagnum of boomschors kan aangroeien. 

Wij raden aan de Marcgravia Sintenisii direct na aankomst niet te verpotten en de plant een rustperiode van minimaal 2 maanden te geven. Marcgravia Sintenisii houd van een hoge luchtvochtigheid, deze mag niet onder de 60% komen. Marcgravia Sintenisii heeft zeer weinig wortels in de aarde.

Verzorging Marcgravia Sintenisii :

Marcgravia Sintenisii komt voornamelijk voor in de regenwouden. Marcgravia zijn klimplanten, je ziet ze in de regenwouden dus overal klimmend langs bomen en rotsen.

De Marcgravia Sintenisii gebruikt weinig water, maar het is wel belangrijk dat de grond continue vochtig blijft en beslist niet uitdroogd. U kunt haar dagelijks besproeien zodat de zeer korte worteltjes ook water op kunnen nemen. Marcgravia Sintenisii moet op den duur kunnen klimmen, heb beste is een stok of tak te bekleden met een laagje spagnum, zo kan hij beter hechten en ook water opnemen.

De Marcgravia Sintenisii' is veeleisend aan zijn standplaats. Hij vraagt een plaats met voldende daglicht, zon verdraagt deze Marcgravia niet. Zorg ervoor dat er een hoge luchtvochtigheid is. Marcgravia kan geen temperaturen verdragen onder de 15 graden.

Marcgravia Sintenisii kan in de zomermaanden om de twee weken bemest worden met een lichte bemesting. In de herfst en winter is bemesting vrijwel niet nodig. De groei gaat dan langzamer en de plant verbruikt weinig voedingsstoffen. 

De Marcgravia is gevoelig voor teveel water. Als uw Marcgravia bruine bladeren krijgt komt dit zeer waarschijnlijk doordat hij teveel water krijgt. Gelige bladeren die slap hangen zijn vaak een teken dat de plant het iets te licht vindt op zijn huidige plek. U kunt bruine bladeren gerust afknippen bij de afsplitsing op de stam, de plant zal uiteindelijk weer nieuwe bladeren laten groeien.

Marcgravia Sintenisii is speciaal uitgekozen voor Nelumbogarden door Matthijs