Geen producten (0)
Geen producten (0)

Epipremnum Giganteum

€ 69,50 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG10305
Omschrijving

Epipremnum Giganteum

Blad: Bladeren behalen een lengte van 30 tot wel 70 cm

Hoogte: Klimplant

Opmerkingen:Epipremnum Giganteum is een zeer fraaie en zeldzame Epipremnum, ze heeft prachtige groene bladeren.

Verzendtijden kunnen door de grote drukte en weersinvloeden afwijken. Gedurende de koude maanden versturen wij uw planten indien nodig met een Heat Pack.

Verzorging :

Epipremnum Giganteum komt voornamelijk voor in de regenwouden. Epipremnum is een klimplant,  je ziet ze in de regenwouden dus overal klimmend langs bomen en rotsen.

Epipremnum Giganteum gebruikt weinig water, maar het is wel belangrijk dat de grond continue vochtig blijft en beslist niet uitdroogt. Bij een teveel aan water (natte voeten) kan er wortelrot optreden. 

De Epipremnum is niet veeleisend aan zijn standplaats. Zolang hij maar niet direct in het felle zonlicht wordt geplaatst. Epipremnum kan als kamerplant of in de zomer als tuinplant op het terras worden geplaatst. Epipremnum  kan geen temperaturen verdragen onder de 15 graden.

Epipremnum Giganteum kan in de zomermaanden om de twee weken bemest worden met een lichte bemesting. In de herfst en winter is bemesting vrijwel niet nodig. De groei gaat dan langzamer en de plant verbruikt weinig voedingsstoffen. 

De Epipremnum Giganteum groeit niet bijzonder hard, maar net als bij alle planten is het verstandig om de plant eens in de paar jaar een grotere pot te geven. Daardoor kunnen de wortels  verder groeien en wat verse aarde geeft de plant ook extra voedingstoffen. U kunt het beste aan het eind van de winter of begin van de lente overpotten, de plant heeft dan voldoende tijd om aan te sterken voor het nieuwe seizoen.

DeEpipremnum Giganteum" is gevoelig voor teveel water. Als u Epipremnum bruine bladeren krijgt komt dit zeer waarschijnlijk doordat hij teveel water krijgt. Gelige bladeren die slap hangen zijn vaak een teken dat de plant het iets te licht vindt op zijn huidige plek. U kunt bruine bladeren gerust afknippen bij de afsplitsing op de stam, de plant zal uiteindelijk weer nieuwe bladeren laten groeien.

Epipremnum Giganteum" is speciaal uitgekozen voor Nelumbogarden door Matthijs Hazeleger