Geen producten (0)
Geen producten (0)

Stephania Nova 2

€ 79,50 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG10229
Omschrijving

Stephania Nova 2

Bestellingen met alleen Cactus en of Caudex planten worden binnen 5 werkdagen verzonden met uitzondering van feestdagen of weersinvloeden.

Stephania Nova is gevoelig voor verandering van plaats. Een Stephania Nova kan na aakomst spontaan al zijn blad afwerpen, de plant zal zich hiervan snel hestellen. Afgevallen bladere vallen dan ook niet onder de garantie. Het kan voorkomen dat de Stephania Nova zonder bladeren aankomt.

Iedere Stephania Nova  heeft een uniek nummer, de plant op de foto is ook de plant die u koopt.

Blad: Bladeren behalen een lengte van 5 tot 10 cm

Hoogte: 50  tot aan 70 cm (klimplant) 

Opmerkingen: Stephania is een zeer fraaie caudex plant.Een lust voor het oog.

Verzendtijden kunnen door weersinvloeden afwijken.

Verzorging Stephania :

De Stephania " houdt van weinig water, maar het is wel belangrijk dat de grond  niet versteend en licht vochtig blijft Bij een teveel aan water (natte voeten) kan er wortel / caudex rot optreden. 

De Stephania is niet veeleisend aan zijn standplaats, hij verdraagt de zon.Stephania kan als kamerplant of in de zomer als tuinplant op het terras worden geplaatst. 

Stephania kan in de zomermaanden eens in de twee maand bemest worden met een lichte bemesting. In de herfst en winter is bemesting vrijwel niet nodig. De groei gaat dan langzamer en de plant verbruikt weinig voedingsstoffen. 

Stephania is gevoelig voor teveel water. Als uw Stephania bruine bladeren krijgt komt dit zeer waarschijnlijk doordat hij teveel water krijgt. Gelige bladeren die slap hangen zijn vaak een teken dat de plant te nat staat. U kunt bruine bladeren gerust afknippen. De plant kan eide seizoen in rust gaan en zal het volgende voorjaar weer opnieuw uitlopen. Tijdens de rust periode geeft u bijna tot geen water.

Stephania Nova is speciaal uitgekozen voor Nelumbogarden door Matthijs Hazeleger.