Geen producten (0)
Geen producten (0)

Philodendron "Lemon Lime"

€ 39,50 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG631
Omschrijving

Philodendron "Lemon Lime"

Blad: Bladeren behalen een lengte van 15 tot wel 25 cm

Hoogte: Tot 100 - 120 cm.

Opmerkingen:Philodendron "Lemon Lime" is een zeer fraaie Philodendron, ze heeft prachtige lime groene generfde bladeren. 

Philodendron "Lemon Lime" worden als gewortelde planten gekweekt uit stek materiaal geleverd, zoals afgebeeld op de foto. Er zijn een beperkt aantal planten beschikbaar. Planten hebben allemaal de zelfde potmaat maar kunnen onderling verschillen iedere plant is uniek. Na aankoop van deze plant adviseren wij niet om de plant te verpotten in een ander grondmengsel. Planten beginnen nu hun eerste nieuwe bladeren te krijgen, oude bladeren kunnen enkele beschadigingen hebben door import.

Verzendtijden kunnen door weersinvloeden afwijken.

Verzorging :

Philodendron komt voornamelijk voor in de regenwouden van Zuid-Amerika. Philodendron's zijn  klimplanten,  je ziet ze in de regenwouden dus overal klimmend langs bomen en rotsen.

Philodendron "Lemon Lime" gebruikt weinig water, maar het is wel belangrijk dat de grond continue vochtig blijft en beslist niet uitdroogd. Bij een teveel aan water (natte voeten) kan er wortelrot optreden. 

De Philodendron is niet veeleisend aan zijn standplaats. Zolang hij maar niet direct in het felle zonlicht wordt geplaatst. Philodendron kan als kamerplant of in de zomer als tuinplant op het terras worden geplaatst. Philodendron kan geen temperaturen verdragen onder de 15 graden.

Philodendron "Lemon Lime" kan in de zomermaanden om de twee weken bemest worden met een lichte bemesting. In de herfst en winter is bemesting vrijwel niet nodig. De groei gaat dan langzamer en de plant verbruikt weinig voedingsstoffen. 

De Philodendron groeit niet bijzonder hard, maar net als bij alle planten is het verstandig om de plant eens in de paar jaar een grotere pot te geven. Daardoor kunnen de wortels  verder groeien en wat verse aarde geeft de plant ook extra voedingstoffen. U kunt het beste aan het eind van de winter of begin van de lente overpotten, de plant heeft dan voldoende tijd om aan te sterken voor het nieuwe seizoen.

De Philodendron "Lemon Lime" is gevoelig voor teveel water. Als u Philodendron bruine bladeren krijgt komt dit zeer waarschijnlijk doordat hij teveel water krijgt. Gelige bladeren die slap hangen zijn vaak een teken dat de plant het iets te licht vindt op zijn huidige plek. U kunt bruine bladeren gerust afknippen bij de afsplitsing op de stam, de plant zal uiteindelijk weer nieuwe bladeren laten groeien.

Philodendron "Lemon Lime" is speciaal uitgekozen voor Nelumbogarden door Matthijs

Ook interessant

€ 9,95