Geen producten (0)
Geen producten (0)

Colocasia "Hilo Beauty" / Caladium praetermissum

€ 13,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG10049
Omschrijving

Colocasia "Hilo Beauty" / Caladium praetermissum

Wij raden u aan onderstaande tekst aandachtig te lezen voordat u tot aankoop overgaat.

Verzenden van de Colocasia Hilo Beauty gebeurt zeer zorgvuldig in natte aarde, het kan voorkomen dat bladeren schade ondervinden door de verandering of het transport en mogelijk direct na aankomst gaan afsterven, dit is normaal bij deze soort en komt regelmatig voor en valt niet onder de garantie. Als dit zich voordoet knipt u de bladeren af en laat de plant opnieuw uitlopen. In enkele weken zal de plant weer nieuwe bladeren vormen. Colocasia mag na aankomst niet direct worden verpot en is niet geschikt om in kleikorrels te plaatsen.

Blad: Bladdiameter tot 50 cm.

Hoogte: Tot 80 cm.

Opmerkingen: Colocasia "Hilo Beauty" is een zeer fraaie Colocasia, ze heeft prachtige groene bladeren met  witte vlekken en strepen.

Colocasia worden als volledig gewortelde planten zoals afgebeeld op de foto. Er zijn een beperkt aantal planten beschikbaar.Colacasia Hilo Beauty is het beste geschikt voor buiten en houd van voldoende licht en water. Deze soort is niet geschikt onder een daglichtlamp of in een greenhousecabinet, de plant zal in deze situatie binnen enkele weken doodgaan.

Verzendtijden kunnen door de grote drukte en weersinvloeden afwijken. Gedurende de koude maanden versturen wij uw planten indien nodig met een Heat Pack. Door de grote order drukte is het helaas niet mogelijk om planten toe te voegen aan bestaande bestellingen.

Verzorging Colocasia "Hilo Beauty"  :

In het voorjaar plaats u uw Colocasia "Hilo Beauty op een warme en lichte plaats. Colocasia "Hilo Beauty" houdt van veel water ( de aarde mag niet uitdrogen). Als u uw plant ontvangen heeft raden we in het begin direct zonlicht te mijden en de plant eerst te laten afharden/ wennen. U kunt uw Colocasia in pot laten staan of plaatsen in de volle grond, een oeverplek bij een vijver is vaak ideaal.

Einde zomer kunt u de plant tot rust laten komen, u geeft geen bemesting meer. Uw Colocasia  zal richting herfst gaan afsterven. Zodra de plant tot rust is gekomen kunt u de rhizoom uit de aarde halen. U borstelt hem voorzichtig schoon en verwijderd dode plantresten. U bewaart het rizoom op een koele droge en donkere plaats

Nelumbogarden verpakt en verzendt haar planten zeer zorgvuldig. We gebruiken stevige kartonnen dozen en verpakken met kraftpapier en/of een vanuit gerecycled materiaal vervaardigde blister. Het is mogelijk dat er aarde uit de pot valt of een blad breekt tijdens transport. We kunnen deze twee punten niet garanderen. Wij vragen u de doos voorzichtig te openen en niet met een mes of scherp voorwerp. Verwijder voorzichtig het (kraft)papier/verpakking.

Sommige planten laten hun bladeren in het donker zakken, deze zijn binnen enkele dagen hersteld. Door veranderingen in het seizoen kunnen de planten afwijken van de plant op de foto. 
Wij verpakken en verzenden onze planten zeer zorgvuldig, schade aan een blad of verkleuring valt niet onder de garantie.
.

Colocasia "Hilo Beauty is speciaal geselecteerd door Matthijs Hazeleger voor Nelumbo garden IJzendoorn.