Geen producten (0)
Geen producten (0)

Hoya Mathilde

€ 15,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG10048
Omschrijving

Hoya Mathilde

Hoogte: 50 tot aan 70 cm. (klimplant) 

Opmerkingen: Hoya Mathilde is een zeer fraaie en bijzondere Hoya. Ze heeft prachtige groene bladeren. Deze Hoya wordt verkocht als een gewortelde plant. Wij adviseren de plant niet te verpotten en minimaal drie maanden in de pot te laten staan. Planten kunnen onderling van elkaar verschillen, iedere plant is uniek.

Deze soort vraagt een speciale verzorging en is alleen geschik voor de ervaren Hoya verzamelaar met veel ervaring. Deze planten zijn opgegroeid in een luchtvochtigheid van 70-80%. Bij drogere lucht zal de plant mogelijk gaan ruien / bladeren verliezen ter aanpassing in zijn nieuwe omgeving. De plant zal zich hier van hestellen. 

Verzendtijden kunnen door drukte en weersinvloeden afwijken.

Hoya Mathilde :

De Hoya Mathilde houdt van weinig water, maar het is wel belangrijk dat de grond niet versteend en licht vochtig blijft Bij een teveel aan water (natte voeten) kan er wortelrot optreden. 

Hoya Mathilde kan in de zomermaanden eens in de maand bemest worden met een lichte bemesting. In de herfst en winter is bemesting vrijwel niet nodig. De groei gaat dan langzamer en de plant verbruikt weinig voedingsstoffen. 

Hoya Mathilde is gevoelig voor teveel water. Als uw Hoya bruine bladeren krijgt komt dit zeer waarschijnlijk doordat hij teveel water krijgt. Gelige bladeren die slap hangen zijn vaak een teken dat de plant te nat staat. U kunt bruine bladeren gerust afknippen 

Hoya Mathilde is speciaal uitgekozen voor Nelumbogarden door Matthijs Hazeleger.