Geen producten (0)
Geen producten (0)

Iresine Herbstii

€ 9,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG10047
Omschrijving

Iresine Herbstii

Blad: Bladeren behalen een lengte van 10 tot 15 cm

Hoogte: Tot 20  - 50 cm.

Opmerkingen: Iresine Herbstii is een zeer fraaie Iresine die bijna niet te verkrijgen is. Haar intens rode met donker groen/ zwarte bladeren maken haar tot een echte blikvanger. 

Iresine Herbstii wordt verstuurd als volledig gewortelde planten zoals afgebeeld op de foto. Er zijn een beperkt aantal planten beschikbaar.

Verzendtijden kunnen door weersinvloeden afwijken.

Verzorging Iresine Herbstii :

De Iresine gebruikt weinig water, maar het is wel belangrijk dat de grond continue vochtig blijft en beslist niet uitdroogd. Bij een teveel aan water (natte voeten) kan er wortelrot optreden. 

De Iresine Herbstii is niet veeleisend aan zijn standplaats. Zolang hij maar niet in het zonlicht wordt geplaatst. Iresine kan als kamerplant of in de zomer als tuinplant op het terras worden geplaatst. Iresine  kan geen temperaturen verdragen onder de 15 graden.

Iresine Herbstii kan in de zomermaanden om de twee weken bemest worden met een lichte bemesting. In de herfst en winter is bemesting vrijwel niet nodig. De groei gaat dan langzamer en de plant verbruikt weinig voedingsstoffen. 

De Iresine Herbstii" groeit niet bijzonder hard, maar net als bij alle planten is het verstandig om de plant eens in de paar jaar een grotere pot te geven. Daardoor kunnen de wortels  verder groeien en wat verse aarde geeft de plant ook extra voedingstoffen. U kunt het beste aan het eind van de winter of begin van de lente overpotten, de plant heeft dan voldoende tijd om aan te sterken voor het nieuwe seizoen.

De Iresine Herbstii is gevoelig voor teveel water. Als u Iresine bruine bladeren krijgt komt dit zeer waarschijnlijk doordat hij teveel water krijgt. Gelige bladeren die slap hangen zijn vaak een teken dat de plant het iets te licht vindt op zijn huidige plek. U kunt bruine bladeren gerust afknippen.

Iresine Herbstii" is speciaal uitgekozen voor Nelumbogarden door Matthijs