Geen producten (0)
Geen producten (0)

Calathea Roseopicta Dottie

€ 11,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG8749
Omschrijving

Calathea Roseopicta Dottie

Blad: Bladeren behalen een lengte van 15 tot 25 cm

Hoogte: 60 tot aan 80 cm 

Opmerkingen: Calathea Roseopicta Dottie is een zeer fraaie Calathea. Ze heeft prachtige gekleurde  bladeren. Een lust voor het oog.

Calathea Roseopicta Dottie worden geleverd als gewortelde planten zoals afgebeeld op de foto. Er zijn een beperkt aantal planten beschikbaar.

Verzendtijden kunnen door weersinvloeden afwijken. 

Verzorging Calathea Roseopicta Dottie :

De Calathea Roseopicta Dottie gebruikt veel water, het is belangrijk dat de grond continue vochtig blijft en beslist niet uitdroogd. Bij een teveel aan water (natte voeten) kan er wortelrot optreden. 

De Calathea Roseopicta Dottie is niet veeleisend aan zijn standplaats. Zolang hij maar niet direct in het felle zonlicht wordt geplaatst. Calathea kan als kamerplant of in de zomer als tuinplant op het terras worden geplaatst. 

Calathea Roseopicta Dottie kan in de zomermaanden om de twee weken bemest worden met een lichte bemesting. In de herfst en winter is bemesting vrijwel niet nodig. De groei gaat dan langzamer en de plant verbruikt weinig voedingsstoffen. 

Calathea Roseopicta Dottie is gevoelig voor natte voeten ( een laagje water in de pot) water. Als uw Calathea bruine bladeren krijgt komt dit zeer waarschijnlijk doordat hij met zijn voeten in het water staat. Gelige bladeren die slap hangen zijn vaak een teken dat de plant het iets te licht vindt op zijn huidige plek. U kunt bruine bladeren gerust afknippen 

Calathea Roseopicta Dottie is speciaal uitgekozen voor Nelumbogarden door Matthijs Hazeleger.