Geen producten (0)
Geen producten (0)

Alocasia Macrorrhiza Variegata 1

€ 59,50 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG8694
Omschrijving

Alocasia Macrorrhiza Variegata 1

Deze Alocasia Macrorrhiza Variegata heeft een uniek nummer. De plant op de foto is de plant die u koopt. Er is slechts een exemplaar beschikbaar. Alocasia Macrorrhiza Variegata heeft  fraaie variegata bladeren. Een variegata plant kan ten alle tijden terug muteren naar een groene variant of tijdelijk alleen groene bladeren geven een variegata plant is nooit stabiel.

Wij verpakken en verzenden onze planten zeer zorgvuldig, schade aan een blad of verkleuring vallen niet onder de garatie. Het versturen van een Alocasia Macrorrhiza Variegata plant is op geheel eigen risico.

Blad: Bladeren behalen een lengte van 30 tot 70 cm

Hoogte: Tot  100- 150 cm.

Opmerkingen: Alocasia Macrorrhiza Variegata is een zeer fraaie en zeldzame variegata Alocasia. 

Alocasia worden als volledig gewortelde planten zoals afgebeeld op de foto. Er zijn een beperkt aantal planten beschikbaar.

Verzendtijden kunnen door weersinvloeden afwijken.

Verzorging Alocasia Macrorrhiza Variegata :

De Alocasia  gebruikt weinig water, maar het is wel belangrijk dat de grond continue vochtig blijft en beslist niet uitdroogd. Bij een teveel aan water (natte voeten) kan er wortelrot optreden. 

De Alocasia is niet veeleisend aan zijn standplaats. Zolang hij maar niet in het zonlicht wordt geplaatst. Alocasia kan als kamerplant of in de zomer als tuinplant op het terras worden geplaatst. Alocasia kan geen temperaturen verdragen onder de 15 graden.

Alocasia Macrorrhiza Variegata kan in de zomermaanden om de twee weken bemest worden met een lichte bemesting. In de herfst en winter is bemesting vrijwel niet nodig. De groei gaat dan langzamer en de plant verbruikt weinig voedingsstoffen. 

De Alocasia Macrorrhiza Variegata groeit niet bijzonder hard, maar net als bij alle planten is het verstandig om de plant eens in de paar jaar een grotere pot te geven. Daardoor kunnen de wortels  verder groeien en wat verse aarde geeft de plant ook extra voedingstoffen. U kunt het beste aan het eind van de winter of begin van de lente overpotten, de plant heeft dan voldoende tijd om aan te sterken voor het nieuwe seizoen.

De Alocasia is gevoelig voor teveel water. Als u Alocasia bruine bladeren krijgt komt dit zeer waarschijnlijk doordat hij teveel water krijgt. Gelige bladeren die slap hangen zijn vaak een teken dat de plant het iets te licht vindt op zijn huidige plek. U kunt bruine bladeren gerust afknippen.

Alocasia Macrorrhiza Variegata is speciaal uitgekozen voor Nelumbogarden door Matthijs Hazeleger