Geen producten (0)
Geen producten (0)

Monstera Variegata Nr 07

€ 69,50 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG8638
Omschrijving

Monstera Variegata Nr 07

De getoonde plant op de foto is de plant die u ook koopt, deze Monstera heeft een uniek nummer en is er slechts een van beschikbaar. Verzendtijden kunnen door  de grote drukte en weersinvloeden afwijken. 

Wij raden u aan na aankomst van de plant deze zeer zorgvuldig uit te pakken, papier af te rollen en niet van de plant af te trekken. Het aanraken van de witte delen van het blad geeft schade en het blad zal dan ook verkleuren.

Bladeren die kunnen ondanks het zorgvuldige inpakken toch enkele schade oplopen, dit valt niet onder de garantie. Verzending van de Monstera is dan ook geheel op eigen risico.

Blad: Bladeren behalen een lengte van 30 tot 60 cm

Hoogte: Tot 100 - 120 cm.

Opmerkingen Monstera Variegata is een zeer fraaie variegata Monstera die bijna niet te verkrijgen is. 

Monstera wordt verstuurd als volledig gewortelde en grote planten zoals afgebeeld op de foto. Er zijn een beperkt aantal planten beschikbaar. 

Verzendtijden kunnen door weersinvloeden afwijken.

Verzorging : Monstera komt voornamelijk voor in de regenwouden van Zuid-Amerika. Monstera's zijn  klimplanten,  je ziet ze in de regenwouden dus overal klimmend langs bomen en rotsen.

De Monstera Variegatagebruikt weinig water, maar het is wel belangrijk dat de grond continue vochtig blijft en beslist niet uitdroogd. Bij een teveel aan water (natte voeten) kan er wortelrot optreden. 

De Monstera Variegata is niet veeleisend aan zijn standplaats. Zolang hij maar nooit in het zonlicht wordt geplaatst. Monstera Variegata kan alleen geplaatst worden op een schaduwrijke plek. Monstera kan als kamerplant of in de zomer als tuinplant op het terras worden geplaatst. Monstera kan geen temperaturen verdragen onder de 15 graden.

Monstera Variegata kan in de zomermaanden om de twee weken bemest worden met een lichte bemesting. In de herfst en winter is bemesting vrijwel niet nodig. De groei gaat dan langzamer en de plant verbruikt weinig voedingsstoffen. 

De Monstera Variegata is een sterke groeier, net als bij alle planten is het verstandig om de plant eens in de paar jaar een grotere pot te geven. Daardoor kunnen de wortels  verder groeien en wat verse aarde geeft de plant ook extra voedingstoffen. U kunt het beste aan het eind van de winter of begin van de lente overpotten, de plant heeft dan voldoende tijd om aan te sterken voor het nieuwe seizoen.

De Monstera is gevoelig voor teveel water. Als u Monstera bruine bladeren krijgt komt dit zeer waarschijnlijk doordat hij teveel water krijgt. Gelige bladeren die slap hangen zijn vaak een teken dat de plant het iets te licht vindt op zijn huidige plek. U kunt bruine bladeren gerust afknippen bij de afsplitsing op de stam, de plant zal uiteindelijk weer nieuwe bladeren laten groeien.

Monstera Variegata is speciaal uitegekozen voor Nelumbogarden door Matthijs Hazeleger waterlelies, lotus en bijzondere planten.