Geen producten (0)
Geen producten (0)

Alocasia "Little Zebrina" Large

€ 34,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG561
Omschrijving

Alocasia "Little Zebrina" Large

Eindelijk is ons assortiment, nergens te verkrijgen, deze fantastische dwerg Alocasia "Little Zebrina"

Blad: Bladeren behalen een lengte van 25 tot 35 cm

Hoogte: 50 tot 70 cm.

Opmerkingen: Alocasia "Little Zebrina" large is een zeer fraaie Alocasia die bijna haar maximale hoogte heeft bereikt. Ze heeft prachtige donker groene bladeren die aanvoelen als leer.

Alocasia worden als volledig gewortelde planten zoals afgebeeld op de foto. Er zijn een beperkt aantal planten beschikbaar.

Unieke kans, deze fraaie Alocasia "Little Zebrina" te verkrijgen. De planten zijn in beperkte voorraad. Planten worden na bestelling verzonden na dinsdag 18-06 Verzendtijden kunnen door weersinvloeden afwijken.

Verzorging  Alocasia "Little Zebrina" :

De Alocasia gebruikt weinig water, maar het is wel belangrijk dat de grond continue vochtig blijft en beslist niet uitdroogd. Bij een teveel aan water (natte voeten) kan er wortelrot optreden. 

De Alocasia is niet veeleisend aan zijn standplaats. Zolang hij maar niet direct in het felle zonlicht wordt geplaatst. Alocasia kan als kamerplant of in de zomer als tuinplant op het terras worden geplaatst. Alocasia kan geen temperaturen verdragen onder de 15 graden.

Alocasia "Little Zebrina" kan in de zomermaanden om de twee weken bemest worden met een lichte bemesting. In de herfst en winter is bemesting vrijwel niet nodig. De groei gaat dan langzamer en de plant verbruikt weinig voedingsstoffen. 

De Alocasia "Little Zebrina" groeit niet bijzonder hard, maar net als bij alle planten is het verstandig om de plant eens in de paar jaar een grotere pot te geven. Daardoor kunnen de wortels  verder groeien en wat verse aarde geeft de plant ook extra voedingstoffen. U kunt het beste aan het eind van de winter of begin van de lente overpotten, de plant heeft dan voldoende tijd om aan te sterken voor het nieuwe seizoen.

De Alocasia is gevoelig voor teveel water. Als u Alocasia bruine bladeren krijgt komt dit zeer waarschijnlijk doordat hij teveel water krijgt. Gelige bladeren die slap hangen zijn vaak een teken dat de plant het iets te licht vindt op zijn huidige plek. U kunt bruine bladeren gerust afknippen.

Alocasia "Little Zebrina" is speciaal uitgekozen voor Nelumbogarden door Matthijs Hazeleger bekend van radio en TV