Geen producten (0)
Geen producten (0)

Colocasia Illustris

€ 24,95 € 17,47 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG8589
Omschrijving

Colocasia Illustris

Wij raden u aan onderstaande tekst aandachtig te lezen voordat u tot aankoop overgaat.

Verzenden van de Colocasia Illustris gebeurt zeer zorgvuldig in natte aarde, het kan voorkomen dat bladeren schade ondervinden door de verandering of het transport en mogelijk direct na aankomst gaan afsterven, dit is normaal bij deze soort en komt regelmatig voor en valt niet onder de garantie. Als dit zich voordoet knipt u de bladeren af en laat de plant opnieuw uitlopen. In enkele weken zal de plant weer nieuwe bladeren vormen. Colocasia mag na aankomst niet direct worden verpot en is niet geschikt om in kleikorrels te plaatsen. Colocasia is het best geschikt op een plaats buiten met veel zon en vochtige aarde.

Colocasia groeit vanuit een knol, zodra de plant uitkomt kan het voorkomen dat zijn oude knol gaat verschrompelen en wegrotten. Bij het verpotten van een Colocasia kan het dus voorkomen dat er rottende resten van een knol gevonden worden, dit is een normaal verschijnsel en betekent niet dat de plant ziek is of dood gaat. Op deze manier splits de knol zich steeds verder uit en zullen er nieuwe knolletjes gaan vormen.

Blad: Bladdiameter tot 50 cm.

Hoogte: Tot 80 cm.

Opmerkingen: Colocasia Illustris is een zeer fraaie Colocasia, ze heeft prachtige bladeren 

Colocasia worden als volledig gewortelde planten zoals afgebeeld op de foto. Er zijn een beperkt aantal planten beschikbaar.Colocasia Illustris is het beste geschikt voor buiten en houd van voldoende licht en water. Deze soort is niet geschikt onder een daglichtlamp of in een greenhousecabinet, de plant zal in deze situatie binnen enkele weken doodgaan.

Verzendtijden kunnen door de grote drukte en weersinvloeden afwijken. Gedurende de koude maanden versturen wij uw planten indien nodig met een Heat Pack. Door de grote order drukte is het helaas niet mogelijk om planten toe te voegen aan bestaande bestellingen.

Verzorging Colocasia Illustris"  :

In het voorjaar plaats u uw Colocasia Illustris op een warme en lichte plaats. Colocasia Illustris" houdt van veel water ( de aarde mag niet uitdrogen). Als u uw plant ontvangen heeft raden we in het begin direct zonlicht te mijden en de plant eerst te laten afharden/ wennen. U kunt uw Colocasia in pot laten staan of plaatsen in de volle grond, een oeverplek bij een vijver is vaak ideaal.

Einde zomer kunt u de plant tot rust laten komen, u geeft geen bemesting meer. Uw Colocasia  zal richting herfst gaan afsterven. Zodra de plant tot rust is gekomen kunt u de rhizoom uit de aarde halen. U borstelt hem voorzichtig schoon en verwijderd dode plantresten. U bewaart het rizoom op een koele droge en donkere plaats

Nelumbogarden verpakt en verzendt haar planten zeer zorgvuldig. We gebruiken stevige kartonnen dozen en verpakken met kraftpapier en/of een vanuit gerecycled materiaal vervaardigde blister. Het is mogelijk dat er aarde uit de pot valt of een blad breekt tijdens transport. We kunnen deze twee punten niet garanderen. Wij vragen u de doos voorzichtig te openen en niet met een mes of scherp voorwerp. Verwijder voorzichtig het (kraft)papier/verpakking.

Sommige planten laten hun bladeren in het donker zakken, deze zijn binnen enkele dagen hersteld. Door veranderingen in het seizoen kunnen de planten afwijken van de plant op de foto. 
Wij verpakken en verzenden onze planten zeer zorgvuldig, schade aan een blad of verkleuring valt niet onder de garantie.
.

Colocasia Illustris is speciaal geselecteerd door Matthijs Hazeleger voor Nelumbo garden IJzendoorn.