Geen producten (0)
Geen producten (0)

Caladium Autumn Beauty

€ 18,95 € 15,16 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG8500
Omschrijving

Caladium Autumn Beauty

Blad: Bladeren behalen een lengte van 25 tot 35 cm

Hoogte: 40 - 60 cm.

Opmerkingen: Caladium Autumn Beauty is een zeer fraaie Caladium. Zeer fraaie kleur een lust voor het oog.

Caladiums  worden als volledig gewortelde planten zoals afgebeeld op de foto. Er zijn een beperkt aantal planten beschikbaar.

Onze Caladium planten zijn opgepot in de juiste aarde en iedere plant heeft meerdere groeipunten. Wij adviseren u nu de plant nog klein is en nog niet alle groepunten zijn volgroeid de plant de komende maand nog niet te verpotten.

Verzendtijden kunnen door weersinvloeden afwijken. Caladium wordt indien nodig verzonden met een Heat-pack.

Verzorging Caladium Autumn Beauty :

De Caladium gebruikt weinig water, maar het is wel belangrijk dat de grond continue vochtig blijft en beslist niet uitdroogd. Bij een teveel aan water (natte voeten) kan er wortelrot optreden. 

De Caladium is niet veeleisend aan zijn standplaats. Zolang hij maar niet direct in het felle zonlicht wordt geplaatst. Caladium kan als kamerplant of in de zomer als tuinplant op het terras worden geplaatst. Caladium kan geen temperaturen verdragen onder de 15 graden.

Caladium Autumn Beauty kan in de zomermaanden om de twee weken bemest worden met een lichte bemesting. In de herfst en winter is bemesting vrijwel niet nodig. De groei gaat dan langzamer en de plant verbruikt weinig voedingsstoffen. 

De Caladium Autumn Beauty groeit niet bijzonder hard, maar net als bij alle planten is het verstandig om de plant eens in de paar jaar een grotere pot te geven. Daardoor kunnen de wortels  verder groeien en wat verse aarde geeft de plant ook extra voedingstoffen. U kunt het beste aan het eind van de winter of begin van de lente overpotten, de plant heeft dan voldoende tijd om aan te sterken voor het nieuwe seizoen.

De Caladium is gevoelig voor teveel water. Als u Caladium bruine bladeren krijgt komt dit zeer waarschijnlijk doordat hij teveel water krijgt. Gelige bladeren die slap hangen zijn vaak een teken dat de plant het iets te licht vindt op zijn huidige plek. U kunt bruine bladeren gerust afknippen.

Caladium Autumn Beauty is speciaal uitgekozen voor Nelumbogarden door Matthijs Hazeleger.

Ook interessant

€ 5,56 € 6,95