Geen producten (0)
Geen producten (0)

Acalypha

€ 34,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG551
Omschrijving

Acalypha "kattestaart

Blad: Bladeren behalen een lengte van 10 tot 20 cm

Hoogte: 80 tot 120 cm.

Opmerkingen: Acalypha is een  zeer fraaie en nostalgische plant ze heeft prachtige groene bladeren met hangende rode bloemen. Acalypha"wordt in de handel vrijwel nooit meer aangeboden, wij zijn dan ook blij om toch nog een kweker gevonden te hebben.

Acalypha" wordt als volledig gewortelde planten zoals afgebeeld op de foto. Er zijn een beperkt aantal planten beschikbaar.

Verzendtijden kunnen door weersinvloeden afwijken.

Verzorging Acalypha" :

De Acalypha gebruikt in het groeiseizoen veel water, is wel belangrijk dat de grond continue vochtig blijft en beslist niet uitdroogd. De plant mag niet met zijn voeten in het water staan (natte voeten) dan kan er wortelrot optreden. 

De Acalypha" is niet veeleisend aan zijn standplaats. Zolang hij maar niet direct in het felle zonlicht wordt geplaatst. Acalypha" kan als kamerplant of in de zomer als tuinplant op het terras worden geplaatst. Acalypha'  kan geen temperaturen verdragen onder de 10 graden.

Acalypha, kan in de zomermaanden om de twee weken bemest worden met een lichte bemesting. In de herfst en winter is bemesting vrijwel niet nodig. De groei gaat dan langzamer en de plant verbruikt weinig voedingsstoffen. 

Acalypha, groeit vrij snel, net als bij alle planten is het verstandig om de plant eens in het jaar een grotere pot te geven. Daardoor kunnen de wortels  verder groeien en wat verse aarde geeft de plant ook extra voedingstoffen. U kunt het beste aan het eind van de winter of begin van de lente overpotten, de plant heeft dan voldoende tijd om aan te sterken voor het nieuwe seizoen.

Acalypha, is speciaal uitgekozen voor Nelumbogarden door Matthijs Hazeleger bekend van radio en TV