Geen producten (0)
Geen producten (0)

Alocasia "Calidora Variegata" Small

€ 18,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG548
Omschrijving

Alocasia "Calidora Variegata" SMALL

Blad: Bladeren behalen een lengte van 40 tot 70 cm

Hoogte: volwassen planten behalen een hoogte van 100 - 140 cm.

Opmerkingen: Alocasia "Calidora Variegata" is een zeer fraaie Alocasia. Ze heeft prachtige breed generfde variegata bladeren. Deze planten zijn in de handel niet te verkrijgen en dit is een eenmalige kans.

Alocasia worden als volledig gewortelde planten zoals afgebeeld op de foto. Er zijn een beperkt aantal planten beschikbaar.

Verzendtijden kunnen door weersinvloeden, feestdagen afwijken..

Verzorging  Alocasia "Calidora Variegata" SMALL :

De Alocasia gebruikt weinig water, maar het is wel belangrijk dat de grond continue vochtig blijft en beslist niet uitdroogd. Bij een teveel aan water (natte voeten) kan er wortelrot optreden. 

De Alocasia "Calidora Variegata" is niet veeleisend aan zijn standplaats. Zolang hij maar niet in het  zonlicht wordt geplaatst. Alocasia kan als kamerplant of in de zomer als tuinplant op het terras worden geplaatst. Alocasia kan geen temperaturen verdragen onder de 15 graden.

Alocasia "Calidora Variegata" kan in de zomermaanden om de twee weken bemest worden met een lichte bemesting. In de herfst en winter is bemesting vrijwel niet nodig. De groei gaat dan langzamer en de plant verbruikt weinig voedingsstoffen. 

De Alocasia "Calidora Variegata" groeit niet bijzonder hard, maar net als bij alle planten is het verstandig om de plant eens in de paar jaar een grotere pot te geven. Daardoor kunnen de wortels  verder groeien en wat verse aarde geeft de plant ook extra voedingstoffen. U kunt het beste aan het eind van de winter of begin van de lente overpotten, de plant heeft dan voldoende tijd om aan te sterken voor het nieuwe seizoen.

De Alocasia is gevoelig voor teveel water. Als u Alocasia bruine bladeren krijgt komt dit zeer waarschijnlijk doordat hij teveel water krijgt. Gelige bladeren die slap hangen zijn vaak een teken dat de plant het iets te licht vindt op zijn huidige plek. U kunt bruine bladeren gerust afknippen.

Alocasia "Calidora Variegata" is speciaal uitgekozen voor Nelumbogarden door Matthijs Hazeleger bekend van radio en TV