Geen producten (0)
Geen producten (0)

Pellionia daveauana

€ 12,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG8460
Omschrijving

Pellionia daveauana

Blad: Bladeren behalen een lengte van 1.5 tot 3 cm

Opmerkingen: Pellionia daveauana is een zeer fraaie Pellionia. De bladeren van de Pellionia daveauana zijn donkergroen met patronen van lichtgroen tot zilver. Pellionia daveauana wordt als gewortelde plant verzonden. Planten kunnen onderling van elkaar verschillen. Er zijn een beperkt aantal planten beschikbaar.

Verzendtijden kunnen door grote drukte en weersinvloeden afwijken.

Verzorging Pellionia daveauana :

De Pellionia Pulchra gebruikt weinig water, maar het is wel belangrijk dat de grond continue licht vochtig blijft en beslist niet uitdroogd. Bij een teveel aan water (natte voeten) kan er wortelrot optreden. 

De Pellionia daveauana houdt van een hoge luchtvochtigheid en verdraagt geen volle zon /veel licht. Pellionia kan geen temperaturen verdragen onder de 15 graden.

Pellionia daveauana kan in de zomermaanden om de twee weken bemest worden met een lichte bemesting. In de herfst en winter is bemesting vrijwel niet nodig. De groei gaat dan langzamer en de plant verbruikt weinig voedingsstoffen. 

Pellionia daveauana groeit niet bijzonder hard, maar net als bij alle planten is het verstandig om de plant eens in de paar jaar een grotere pot te geven. Daardoor kunnen de wortels  verder groeien en wat verse aarde geeft de plant ook extra voedingstoffen. U kunt het beste aan het eind van de winter of begin van de lente overpotten, de plant heeft dan voldoende tijd om aan te sterken voor het nieuwe seizoen.

Wij verpakken en verzenden onze planten zeer zorgvuldig, schade aan een blad of verkleuring vallen niet onder de garatie.

Pellionia daveauana is speciaal uitgekozen voor Nelumbogarden door Matthijs Hazeleger.