Geen producten (0)
Geen producten (0)

Begonia Listada

€ 11,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG8451
Omschrijving

Begonia Listada

Blad: Bladeren behalen een lengte van 10 tot 20 cm

Hoogte: Tot 30 - 40 cm.

Opmerkingen: Begonia Listada is een fraaie kamerplant of in de zomer op het terras. Begonia Listada heeft fraaie donkergroene bladeren met een gifgroene streep. Begonia komt van oorsprong voor in vochtige warme en bosrijke gebieden. Hij blijft klein van formaat maar is met zijn kleuren een ware blikvanger. Het is een makkelijke kamer plant die op een lichte zonigge standplaats dient te worden geplaatst. Houdt hiernaast de grond licht vochtig en je hebt lang plezier van deze prachtige Begonia.

Verzorging:

De grond rondom de Begonia Listada dient ten alle tijden vochtig te zijn. Let op dat er onderop de plantenbak geen laagje water staat, de zogenaamde natte voeten. Water dat zich buiten bereik van de wortels bevindt kan gaan rotten, deze rot kan vervolgens doortrekken in de plant en deze wortelrot bezorgen.

Wij raden het af om een Begonia te sproeien. Aangezien de plant op een zonnige plek staat kunnen de waterdruppels op de bloemen en bladeren werken als een vergrootglas en verbranding veroorzaken.

Plaats de Begonia Listada op een zonnig plekje in de huiskamer of op het terras, deze Begonia verdraagt geen temperaturen beneden de 10 graden.

Verpotten van een Begonia kan je het beste doen direct na de aanschaf of in het voorjaar. In het voorjaar is de plant in zijn ontwikkeling en zullen eventuele beschadigingen aan de wortels sneller herstellen. Gebruik voor het verpotten een sierpot minimaal vijftien procent groter dan de originele plantenbak. Verpot de Begonia met universele potgrond.

Bemsesten van een Begonia is noodzakelijk om zijn sierwaarde te behouden, gebruik hiervoor een groene kamerplanten voeding. Wij raden aan de dosering aan de achterzijde van de verpakking te halveren voor een optimaal effect.

Begonia Listada is speciaal uitegekozen voor Nelumbogarden door Matthijs Hazeleger waterlelies, lotus en bijzondere planten, bekend van radio en TV.