Geen producten (0)
Geen producten (0)

Costus "Woodsonii"

€ 24,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG534
Omschrijving

Costus "Woodsonii"

Blad: Bladeren behalen een lengte van 7 tot 12 cm

Hoogte: 100 - 150 cm.

Opmerkingen: Costus "Woodsonii" is een zeer fraaie Costus. ze heeft prachtige fel groene bladeren en bloeit met fraaie rode bloemen. Ieder nieuwe scheut gaat een bloem geven. Costus "Woodsonii" is een plant uit de familie van de gember.

Costus "Woodsonii" wordt  geleverd als volledig gewortelde planten zoals afgebeeld op de foto. Er zijn een beperkt aantal planten beschikbaar.

Verzendtijden kunnen door weersinvloeden afwijken. U ontvangt een plant vergelijkbaar op de foto, altijd in het zelfde formaat. Planten kunnen door de weken heen qua bloei veranderen. Costus geeft altijd opnieuw bloei verder in het seizoen.

Verzorging Costus "Woodsonii":

De Costus "Woodsonii" gebruikt weinig water, maar het is wel belangrijk dat de grond continue vochtig blijft en beslist niet uitdroogd. Bij een teveel aan water (natte voeten) kan er wortelrot optreden. 

De Costus is niet veeleisend aan zijn standplaats. Zolang hij maar niet direct in het felle zonlicht wordt geplaatst. Costus kan als kamerplant of in de zomer als tuinplant op het terras worden geplaatst, pas op met zon.

Costus "Woodsonii Green kan in de zomermaanden om de twee weken bemest worden met een lichte bemesting. In de herfst en winter is bemesting vrijwel niet nodig. De groei gaat dan langzamer en de plant verbruikt weinig voedingsstoffen. 

Costus "Woodsonii is gevoelig voor teveel water. Als u Costus bruine bladeren krijgt komt dit zeer waarschijnlijk doordat hij teveel water krijgt. Gelige bladeren die slap hangen zijn vaak een teken dat de plant het iets te licht vindt op zijn huidige plek. U kunt bruine bladeren gerust afknippen 

Costus "Woodsonii" is speciaal uitgekozen voor Nelumbogarden door Matthijs Hazeleger.