Geen producten (0)
Geen producten (0)

Medinilla Gregori Hambali

€ 19,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG8250
Omschrijving

Medinilla Gregori Hambali

Blad: Bladeren behalen een lengte van 10 tot 30 cm

Hoogte: 40 tot-70 cm.

Opmerkingen: Medinilla Gregori Hambali" is een zeer fraaie en zeldzame Medinilla. Ze heeft prachtige zilver grijs generfde bladeren die aan de onderkant roze zijn. haar nieuwe uitlopers zijn ook steeds fel roze van kleur. Medinilla Gregori Hambali bloeit met kleine roze bloemen direct op haar stam. Medinilla Gregori Hambali vormt kristallen op en onder haar bladeren. 

Medinilla Gregori Hambali worden als volledig gewortelde planten zoals afgebeeld op de foto. Er zijn een zeer beperkt aantal planten beschikbaar. Deze soort vormt kristallen op zijn blad, dit is normaal bij deze soort en mag niet verward worden met ongedierte.

Verzendtijden kunnen door weersinvloeden afwijken.

Verzorging Medinilla Gregori Hambali" :

De Medinilla Gregori Hambali" heeft voldoende water nodig, het is wel belangrijk dat de grond continue licht vochtig blijft en beslist niet uitdroogd. Bij een teveel aan water (natte voeten) kan er wortelrot optreden. Het beste kunt u uw Medinilla "Florinilla Magic" regenwater geven. Wij raden het af de Medinilla te verpotten in een ander medium als aarde, de plant zal dit ook niet gaan overleven.

De Medinilla Gregori Hambali is niet veeleisend aan zijn standplaats. Zolang hij maar niet direct in het felle zonlicht wordt geplaatst.. Medinilla kan als kamerplant of in de zomer als tuinplant op het terras worden geplaatst. Medinilla Gregori Hambali" kan geen lage temperaturen verdragen.

Medinilla Gregori Hambali kan in de zomermaanden om de twee weken bemest worden met een zeer lichte bemesting. In de herfst en winter is bemesting vrijwel niet nodig. De groei gaat dan langzamer en de plant verbruikt weinig voedingsstoffen. 

Medinilla Gregori Hambali groeit niet bijzonder hard, maar net als bij alle planten is het verstandig om de plant eens in de paar jaar een grotere pot te geven. Daardoor kunnen de wortels  verder groeien en wat verse aarde geeft de plant ook extra voedingstoffen. U kunt het beste aan het eind van de winter of begin van de lente overpotten, de plant heeft dan voldoende tijd om aan te sterken voor het nieuwe seizoen.

Medinilla Gregori Hambali is speciaal uitgekozen voor Nelumbogarden door Matthijs Hazeleger bekend van radio en TV