Geen producten (0)
Geen producten (0)

Amydrium Zippelianum 

€ 29,95 € 20,97 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG8243
Omschrijving

Amydrium Zippelianum 

Wij raden u aan na aankomst van de Amydrium Zippelianum deze zeer zorgvuldig uit te pakken, papier af te rollen en niet van de plant af te trekken. Het aanraken van de bladeren geeft schade en het blad kan dan verkleuren. Bladeren die kunnen ondanks het zorgvuldige inpakken toch enkele schade oplopen, dit valt niet onder de garantie. 

Blad: Bladeren behalen een lengte van 30 tot 50 cm

Hoogte: Tot 40 - 60 cm.

Opmerkingen: Amydrium Zippelianum is een zeer fraaie Amydrium, ze heeft prachtige geveerde groene bladeren. Amydrium Zippelianum wordt verkocht als een opgepotte gewortelde plant. Na aankomst van uw Amydrium Zippelianum raden wij het aan de plant niet te verpotten, de plant heeft een rust periode nodig van tenminste twee maanden. Verpotten direct na aankomst kan voor de plant dodelijk zijn.

In ons bedrijf wordt niet gewerkt met chemische bestrijdingsmiddelen, wij gebruiken biologische bestrijding doormiddel van nuttige insecten die de schadelijke uitschakelen. Ondank het zorgvuldig controleren kan er een insect meereizen in de verpakking, deze zijn volkomen onschadelijk en dragen bij aan een beter en gezond milieu. Wij verpakken onze planten uitsluitend in gerecycled materiaal en dozen, we beperken het gebruik van plastic tot minimaal.

Verzendtijden kunnen door de grote drukte en weersinvloeden afwijken. Gedurende de koude maanden versturen wij uw planten indien nodig met een Heat Pack. Door de grote order drukte is het helaas niet mogelijk om planten toe te voegen aan bestaande bestellingen.

Verzorging Amydrium Zippelianum :

Amydrium Zippelianum komt voornamelijk voor in de regenwouden van Azië. Amydrium Zippelianum is een kruip / klimplant,  je ziet ze in de regenwouden dus overal klimmend langs bomen en rotsen.

De Amydrium Zippelianum gebruikt weinig water, maar het is wel belangrijk dat de grond continue vochtig blijft en beslist niet uitdroogd. Bij een teveel aan water (natte voeten) kan er wortelrot optreden. 

De Amydrium is niet veeleisend aan zijn standplaats. Zolang hij maar niet direct in het felle zonlicht wordt geplaatst. Amydrium kan als kamerplant of in de zomer als tuinplant op het terras worden geplaatst. Amydrium Zippelianum kan geen temperaturen verdragen onder de 15 graden.

Amydrium Zippelianum kan in de zomermaanden om de twee weken bemest worden met een lichte bemesting. In de herfst en winter is bemesting vrijwel niet nodig. De groei gaat dan langzamer en de plant verbruikt weinig voedingsstoffen. 

De Amydrium groeit niet bijzonder hard, maar net als bij alle planten is het verstandig om de plant eens in de paar jaar een grotere pot te geven. Daardoor kunnen de wortels verder groeien en wat verse aarde geeft de plant ook extra voedingstoffen. U kunt het beste aan het eind van de winter of begin van de lente overpotten, de plant heeft dan voldoende tijd om aan te sterken voor het nieuwe seizoen.

De Amydrium Zippelianum is gevoelig voor teveel water. Als uw Amydrium bruine bladeren krijgt komt dit zeer waarschijnlijk doordat hij teveel water krijgt. Gelige bladeren die slap hangen zijn vaak een teken dat de plant het iets te licht vindt op zijn huidige plek. U kunt bruine bladeren gerust afknippen bij de afsplitsing op de stam, de plant zal uiteindelijk weer nieuwe bladeren laten groeien.

Amydrium Zippelianum is speciaal uitgekozen voor Nelumbogarden door Matthijs Hazeleger