Geen producten (0)
Geen producten (0)

Xanthosoma Sagittifolium Lime

€ 24,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG8104
Omschrijving

Xanthosoma Sagittifolium Lime

lad: Haar bladeren behalen een lengte van 40 tot 60 cm

Hoogte: Tot 100 - 150 cm.

Opmerkingen: Xanthosoma Sagittifolium Lime is een zeer fraaie Xanthosoma. Ze heeft prachtige lime groene bladeren met licht groene nerven. Een fantastische kleur voor een accent op het terras of in de woonkamer

Verzendtijden kunnen door weersinvloeden afwijken.

Verzorging: Xanthosoma Sagittifolium Lime 

De Xanthosoma gebruikt weinig water, maar het is wel belangrijk dat de grond continue vochtig blijft en beslist niet uitdroogd. Bij een teveel aan water (natte voeten) kan er wortelrot optreden. 

De Xanthosoma is niet veeleisend aan zijn standplaats. Zolang hij maar niet in direct zonlicht wordt geplaatst. Xanthosoma kan als kamerplant of in de zomer als tuinplant op het terras worden geplaatst. Xanthosoma kan geen temperaturen verdragen onder de 15 graden.

Xanthosoma Sagittifolium Lime”  kan in de zomermaanden om de twee weken bemest worden met een lichte bemesting. In de herfst en winter is bemesting vrijwel niet nodig. De groei gaat dan langzamer en de plant verbruikt weinig voedingsstoffen. 

Xanthosoma Sagittifolium Lime”  groeit niet bijzonder hard, maar net als bij alle planten is het verstandig om de plant eens in de paar jaar een grotere pot te geven. Daardoor kunnen de wortels  verder groeien en wat verse aarde geeft de plant ook extra voedingstoffen. U kunt het beste aan het eind van de winter of begin van de lente overpotten, de plant heeft dan voldoende tijd om aan te sterken voor het nieuwe seizoen.

De Xanthosoma is gevoelig voor teveel water. Als u Xanthosoma bruine bladeren krijgt komt dit zeer waarschijnlijk doordat hij teveel water krijgt. Gelige bladeren die slap hangen zijn vaak een teken dat de plant het iets te licht vindt op zijn huidige plek. U kunt bruine bladeren gerust afknippen.

Xanthosoma Sagittifolium Lime” i