Geen producten (0)
Geen producten (0)

Caladium "Red Flash"

€ 19,95 (inclusief btw 9%)
Niet op voorraad
Specificaties
Productcode NG495
Omschrijving

Caladium "Red Flash"

Blad: Bladeren behalen een lengte van 25 tot 35 cm

Hoogte: 40 - 60 cm.

Opmerkingen: Caladium "Red Flash" is een zeer fraaie Caladium. ze heeft prachtige rode met roze bladeren met vlekken en strepen. Een lust voor het oog.

Caladiums  worden vanaf half April verstuurd als volledig gewortelde planten zoals afgebeeld op de foto. Er zijn een beperkt aantal planten beschikbaar.

Verzendtijden kunnen door weersinvloeden afwijken.

Verzorging Caladium "Red Flash" :

De Caladium gebruikt weinig water, maar het is wel belangrijk dat de grond continue vochtig blijft en beslist niet uitdroogd. Bij een teveel aan water (natte voeten) kan er wortelrot optreden. 

De Caladium is niet veeleisend aan zijn standplaats. Zolang hij maar niet direct in het felle zonlicht wordt geplaatst. Caladium kan als kamerplant of in de zomer als tuinplant op het terras worden geplaatst. Caladium kan geen temperaturen verdragen onder de 15 graden.

Caladium "Red Flash" kan in de zomermaanden om de twee weken bemest worden met een lichte bemesting. In de herfst en winter is bemesting vrijwel niet nodig. De groei gaat dan langzamer en de plant verbruikt weinig voedingsstoffen. 

De Caladium "Red Flash" groeit niet bijzonder hard, maar net als bij alle planten is het verstandig om de plant eens in de paar jaar een grotere pot te geven. Daardoor kunnen de wortels  verder groeien en wat verse aarde geeft de plant ook extra voedingstoffen. U kunt het beste aan het eind van de winter of begin van de lente overpotten, de plant heeft dan voldoende tijd om aan te sterken voor het nieuwe seizoen.

De Caladium is gevoelig voor teveel water. Als u Caladium bruine bladeren krijgt komt dit zeer waarschijnlijk doordat hij teveel water krijgt. Gelige bladeren die slap hangen zijn vaak een teken dat de plant het iets te licht vindt op zijn huidige plek. U kunt bruine bladeren gerust afknippen.

Caladium "Red Flash" is speciaal uitgekozen voor Nelumbogarden door Matthijs Hazeleger.