Geen producten (0)
Geen producten (0)

Homalomena Emerald Gem

€ 14,95 € 10,47 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG7876
Omschrijving

Homalomena Emerald Gem

Na aankomst van uw Homalomena Emerald Gem raden wij het aan de plant niet te verpotten, de plant heeft een rust periode nodig van tenminste twee maanden. Verpotten direct na aankomst kan voor de plant dodelijk zijn.

Blad: Bladeren behalen een lengte van 15 tot 25 cm

Hoogte: Tot 30 - 50 cm.

Opmerkingen: Homalomena Emerald Gem is een zeer fraaie Homalomena. Ze heeft prachtige groene bladeren. Homalomena Emerald Gem worden verstuurd als gewortelde plant zoals afgebeeld op de foto. Er zijn een beperkt aantal planten beschikbaar. Planten kunnen onderling van elkaar verschillen.

Verzendtijden kunnen door de grote drukte en weersinvloeden afwijken. Gedurende de koude maanden versturen wij uw planten indien nodig met een Heat Pack. Door de grote order drukte is het helaas niet mogelijk om planten toe te voegen aan bestaande bestellingen.

Nelumbogarden verpakt en verzendt haar planten zeer zorgvuldig. We gebruiken stevige kartonnen dozen en verpakken met kraftpapier en/of een vanuit gerecycled materiaal vervaardigde blister. Het is mogelijk dat er aarde uit de pot valt of een blad breekt tijdens transport. We kunnen deze twee punten niet garanderen. Wij vragen u de doos voorzichtig te openen en niet met een mes of scherp voorwerp. Verwijder voorzichtig het (kraft)papier/verpakking.

Sommige planten laten hun bladeren in het donker zakken, deze zijn binnen enkele dagen hersteld. Door veranderingen in het seizoen kunnen de planten afwijken van de plant op de foto. 

Wij verpakken en verzenden onze planten zeer zorgvuldig, schade aan een blad of verkleuring valt niet onder de garantie.

Verzorging Homalomena Emerald Gem:

De Homalomena Emerald Gem gebruikt weinig water, maar het is wel belangrijk dat de grond continue vochtig blijft en beslist niet uitdroogd. Bij een teveel aan water (natte voeten) kan er wortelrot optreden. 

De Homalomena Emerald Gem benodigd een hogeluchtvochtigheid en houd van indirect licht. Homalomena Homalomena Emerald Gem kan geen temperaturen verdragen onder de 15 graden.

Homalomena Emerald Gem kan in de zomermaanden om de twee weken bemest worden met een lichte bemesting. In de herfst en winter is bemesting vrijwel niet nodig. De groei gaat dan langzamer en de plant verbruikt weinig voedingsstoffen. 

De Homalomena Emerald Gem groeit traag, net als bij alle planten is het verstandig om de plant eens in de paar jaar een grotere pot te geven. Daardoor kunnen de wortels verder groeien en wat verse aarde geeft de plant ook extra voedingstoffen. U kunt het beste aan het eind van de winter of begin van de lente overpotten, de plant heeft dan voldoende tijd om aan te sterken voor het nieuwe seizoen.

De Homalomena Emerald Gem is gevoelig voor teveel water. Als uw Homalomena bruine bladeren krijgt komt dit zeer waarschijnlijk doordat hij teveel water krijgt. Gelige bladeren die slap hangen zijn vaak een teken dat de plant het iets te licht vindt op zijn huidige plek. U kunt bruine bladeren gerust afknippen bij de afsplitsing op de stam, de plant zal uiteindelijk weer nieuwe bladeren laten groeien.

Homalomena Emerald Gem is speciaal uitgekozen voor Nelumbogarden door Matthijs Hazeleger.