Geen producten (0)
Geen producten (0)

 Xanthosoma Violaceum Variegata "Nelumbogarden Twist"

€ 149,50 € 104,65 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG473
Omschrijving

 Xanthosoma Violaceum Variegata "Nelumbogarden Twist"

De Xanthosoma Violaceum "Nelumbogarden Twist" is een plant die continu varieert in bladkleuren. ieder blad is verschillend. U koopt een plant getoond als op de foto.Bij de foto's is ook een foto toegevoegd van een reeds volwassen exemplaar.

Blad: Bladeren behalen een lengte van 50 tot 80 cm

Hoogte: 100 - 150 cm.

Opmerkingen:Xanthosoma Violaceum "Nelumbogarden Twist" is een zeer fraaie  en zeldzame Xanthosoma. ze heeft prachtige variegata bladeren met een brede nerf. 

Xanthosoma Violaceum "Nelumbogarden Twist" worden als volledig gewortelde planten zoals afgebeeld op de foto. Er zijn een zeer beperkt aantal planten beschikbaar.

Verzendtijden kunnen door weersinvloeden afwijken.

Verzorging Xanthosoma Violaceum "Nelumbogarden Twist" :

De Xanthosoma gebruikt weinig water, maar het is wel belangrijk dat de grond continue vochtig blijft en beslist niet uitdroogd. Bij een teveel aan water (natte voeten) kan er wortelrot optreden. 

De Xanthosoma is niet veeleisend aan zijn standplaats. Zolang hij maar niet direct in het felle zonlicht wordt geplaatst. Xanthosoma kan als kamerplant of in de zomer als tuinplant op het terras worden geplaatst. Xanthosoma kan geen temperaturen verdragen onder de 15 graden.

Xanthosoma Violaceum "Nelumbogarden Twist" kan in de zomermaanden om de twee weken bemest worden met een lichte bemesting. In de herfst en winter is bemesting vrijwel niet nodig. De groei gaat dan langzamer en de plant verbruikt weinig voedingsstoffen. 

De Xanthosoma Violaceum "Nelumbogarden Twist" groeit niet bijzonder hard, maar net als bij alle planten is het verstandig om de plant eens in de paar jaar een grotere pot te geven. Daardoor kunnen de wortels  verder groeien en wat verse aarde geeft de plant ook extra voedingstoffen. U kunt het beste aan het eind van de winter of begin van de lente overpotten, de plant heeft dan voldoende tijd om aan te sterken voor het nieuwe seizoen.

De Xanthosoma is gevoelig voor teveel water. Als u Xanthosoma Lindenii bruine bladeren krijgt komt dit zeer waarschijnlijk doordat hij teveel water krijgt. Gelige bladeren die slap hangen zijn vaak een teken dat de plant het iets te licht vindt op zijn huidige plek. U kunt bruine bladeren gerust afknippen.

Xanthosoma Violaceum "Nelumbogarden Twist" is speciaal uitgekozen voor Nelumbogarden door Matthijs Hazeleger.