Geen producten (0)
Geen producten (0)

Xanthosoma “Nelumbogarden Twist”

€ 175,00 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG473
Omschrijving

Xanthosoma “Nelumbogarden Twist”

Met trots presenteren wij deze nieuwe hybride Xanthosoma “Nelumbogarden Twist” is uitsluitend bij ons verkrijgbaar.

De eerste verkoop van 10 planten start 21-04 dit is een pre-sale planten worden omstreeks medio augustus geleverd.

Blad: Haar bladeren behalen een lengte van 60 tot 100 cm

Hoogte: Tot 100 - 150 cm.

Opmerkingen: Xanthosoma “Nelumbogarden Twist” is een zeer fraaie Xanthosoma die geheel nieuw is en nergens verkrijgbaar. Ze heeft prachtige groene bladeren met gele / oranje bronze vlakken. Een fantastische kleur voor een accent op het terras of in de woonkamer

Xanthosoma “Nelumbogarden Twist”  wordt na verwachting vanaf half Augustus verstuurd als gewortelde planten tussen de 40 en 70 cm.

Verzendtijden kunnen door weersinvloeden afwijken.

Verzorging Xanthosoma “Nelumbogarden Twist” 

De Xanthosoma gebruikt weinig water, maar het is wel belangrijk dat de grond continue vochtig blijft en beslist niet uitdroogd. Bij een teveel aan water (natte voeten) kan er wortelrot optreden. 

De Xanthosoma is niet veeleisend aan zijn standplaats. Zolang hij maar niet in direct zonlicht wordt geplaatst. Xanthosoma kan als kamerplant of in de zomer als tuinplant op het terras worden geplaatst. Xanthosoma kan geen temperaturen verdragen onder de 15 graden.

Xanthosoma “Nelumbogarden Twist”  kan in de zomermaanden om de twee weken bemest worden met een lichte bemesting. In de herfst en winter is bemesting vrijwel niet nodig. De groei gaat dan langzamer en de plant verbruikt weinig voedingsstoffen. 

Xanthosoma “Nelumbogarden Twist”  groeit niet bijzonder hard, maar net als bij alle planten is het verstandig om de plant eens in de paar jaar een grotere pot te geven. Daardoor kunnen de wortels  verder groeien en wat verse aarde geeft de plant ook extra voedingstoffen. U kunt het beste aan het eind van de winter of begin van de lente overpotten, de plant heeft dan voldoende tijd om aan te sterken voor het nieuwe seizoen.

De Xanthosoma is gevoelig voor teveel water. Als u Xanthosoma bruine bladeren krijgt komt dit zeer waarschijnlijk doordat hij teveel water krijgt. Gelige bladeren die slap hangen zijn vaak een teken dat de plant het iets te licht vindt op zijn huidige plek. U kunt bruine bladeren gerust afknippen.

Xanthosoma “Nelumbogarden Twist” is een unieke kruising, die Matthijs Hazeleger met liefde verder kweekt voor zijn klanten