Geen producten (0)
Geen producten (0)

Schismatoglottis sp longispatha Sarawak, Babyplant

€ 6,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG7603
Omschrijving

BABYPLANTEN KUNNEN NIET IN COMBINATIE WORDEN GEKOCHT MET PLANTEN IN POT. BABYPLANTEN WORDEN BINNEN 5 WERKDAGEN VERZONDEN EN VALLEN BUITEN HET LEVERSCHEMA ZOALS STAAT AANGEGEVEN OP DE HOMEPAGE. BABYPLANTEN WORDEN SLECHTS TIJDELIJK EN BEPERKT AANGEBODEN.

Schismatoglottis sp. longispatha 'Sarawak', Babyplant

Blad: Bladeren behalen een lengte van 30 tot 50 cm

Hoogte: Tot 40 - 60 cm.

Opmerkingen: Schismatoglottis sp. longispatha 'Sarawak' is een zeer fraaie Schismatoglottis. Ze heeft prachtig groene bladeren met een licht grijze/ zilveren vlekken. 

Gedurende de koude maanden versturen wij uw planten indien nodig met een Heat Pack.

Verzorging:Schismatoglottis sp. longispatha 'Sarawak' :

Schismatoglottis sp. longispatha 'Sarawak' komt voornamelijk voor in de regenwouden van Sarawak, Maleisië. 

De Schismatoglottis sp. longispatha 'Sarawak' gebruikt weinig water, maar het is wel belangrijk dat de grond continue vochtig blijft en beslist niet uitdroogd. Bij een teveel aan water (natte voeten) kan er wortelrot optreden. 

De Schismatoglottis sp. longispatha 'Sarawak' is niet veeleisend aan zijn standplaats. Zolang hij maar niet direct in het felle zonlicht wordt geplaatst. De Schismatoglottis kan als kamerplant of in de zomer als tuinplant op het terras worden geplaatst. Schismatoglottis kan geen temperaturen verdragen onder de 15 graden.

Schismatoglottis Motleyana kan in de zomermaanden om de twee weken bemest worden met een lichte bemesting. In de herfst en winter is bemesting vrijwel niet nodig. De groei gaat dan langzamer en de plant verbruikt weinig voedingsstoffen. 

De Schismatoglottis sp. longispatha 'Sarawak' groeit niet bijzonder hard, maar net als bij alle planten is het verstandig om de plant eens in de paar jaar een grotere pot te geven. Daardoor kunnen de wortels  verder groeien en wat verse aarde geeft de plant ook extra voedingstoffen. U kunt het beste aan het eind van de winter of begin van de lente overpotten, de plant heeft dan voldoende tijd om aan te sterken voor het nieuwe seizoen.

De Schismatoglottis sp. longispatha 'Sarawak' is gevoelig voor teveel water. Als uw Schismatoglottis bruine bladeren krijgt komt dit zeer waarschijnlijk doordat hij teveel water krijgt. Gelige bladeren die slap hangen zijn vaak een teken dat de plant het iets te licht vindt op zijn huidige plek. U kunt bruine bladeren gerust afknippen bij de afsplitsing op de stam, de plant zal uiteindelijk weer nieuwe bladeren laten groeien.

Wij verpakken en verzenden onze planten zeer zorgvuldig, schade aan een blad of verkleuring valt niet onder de garantie.

Schismatoglottis sp. longispatha 'Sarawak' is speciaal uitgekozen voor Nelumbogarden door Matthijs Hazeleger.