Geen producten (0)
Geen producten (0)

AANBIEDING Alocasia Clypeolata Green Shield

€ 12,95 € 10,36 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG7558
Omschrijving

Alocasia Clypeolata Green Shield

Blad: Bladeren behalen een lengte van 20 tot 35 cm

Hoogte: 40 tot 60 cm.

Opmerkingen: Alocasia Clypeolata Green Shield is een zeer bijzondere Alocasia. Ze heeft prachtige lichtgroene bladeren met donker groene nerven. Naar mate de plant ouder wordt zullen de nerven steeds donkerder van kleur worden. Unieke kans om deze aan uw verzameling toe te voegen. Er is een beperkt aantal planten beschikbaar.

Alocasia wordt verstuurd als jonge opgepotte plug plant. Er wordt aangeraden de Alocasia Clypeolata "Green Shield" niet te verpotten gedurende twee tot drie maanden na aankomst.

Om wildroof te voorkomen verkopen wij uitsluitend Alocasia die gekweekt zijn uit tissue culture.

Alocasia Clypeolata Green Shield kent net als vele planten uit de Aroid familie een rust periode. Tijdens deze periode kan hij al zijn blad afwerpen en blijft er alleen een knol achter in de aarde. Het vreemde is dat dit soort geen seizoen kent. Als de plant zijn bladeren verliest komt hij enkele maanden later weer tot nieuwe uitloop. 

Verzendtijden kunnen door de grote drukte en weersinvloeden afwijken. Gedurende de koude maanden versturen wij uw planten indien nodig met een Heat Pack.

Door de grote order drukte is het helaas niet mogelijk om planten toe te voegen aan bestaande bestellingen.

Verzorging  Alocasia Clypeolata "Green Shield" :

De Alocasia gebruikt weinig water, maar het is wel belangrijk dat de grond continue vochtig blijft en beslist niet uitdroogd. Bij een teveel aan water (natte voeten) kan er wortelrot optreden. 

De Alocasia is niet veeleisend aan zijn standplaats. Zolang hij maar niet direct in het felle zonlicht wordt geplaatst. Alocasia kan als kamerplant of in de zomer als tuinplant op het terras worden geplaatst. Alocasia kan geen temperaturen verdragen onder de 15 graden.

Alocasia Clypeolata "Green Shield" kan in de zomermaanden om de twee weken bemest worden met een lichte bemesting. In de herfst en winter is bemesting vrijwel niet nodig. De groei gaat dan langzamer en de plant verbruikt weinig voedingsstoffen. 

De Alocasia Clypeolata "Green Shield" groeit niet bijzonder hard, maar net als bij alle planten is het verstandig om de plant eens in de paar jaar een grotere pot te geven. Daardoor kunnen de wortels  verder groeien en wat verse aarde geeft de plant ook extra voedingstoffen. U kunt het beste aan het eind van de winter of begin van de lente overpotten, de plant heeft dan voldoende tijd om aan te sterken voor het nieuwe seizoen.

De Alocasia is gevoelig voor teveel water. Als uw Alocasia bruine bladeren krijgt komt dit zeer waarschijnlijk doordat hij teveel water krijgt. Gelige bladeren die slap hangen zijn vaak een teken dat de plant het iets te licht vindt op zijn huidige plek. U kunt bruine bladeren gerust afknippen.

Nelumbogarden verpakt en verzendt haar planten zeer zorgvuldig. We gebruiken stevige kartonnen dozen en verpakken met kraftpapier en/of een vanuit gerecycled materiaal vervaardigde blister. Het is mogelijk dat er aarde uit de pot valt of een blad breekt tijdens transport. We kunnen deze twee punten niet garanderen. Wij vragen u de doos voorzichtig te openen en niet met een mes of scherp voorwerp. Verwijder voorzichtig het (kraft)papier/verpakking.

Sommige planten laten hun bladeren in het donker zakken, deze zijn binnen enkele dagen hersteld. Door veranderingen in het seizoen kunnen de planten afwijken van de plant op de foto. 

Wij verpakken en verzenden onze planten zeer zorgvuldig, schade aan een blad of verkleuring valt niet onder de garantie.

Alocasia Clypeolata "Green Shield" is speciaal uitgekozen voor Nelumbogarden door Matthijs Hazeleger

Ook interessant

€ 5,56 € 6,95
€ 7,96 € 9,95