Geen producten (0)
Geen producten (0)

Philodendron Black Cardinal

€ 9,95 € 7,96 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG7193
Omschrijving

Philodendron Black Cardinal 

Philodendron Black Cardinal wordt geleverd als gewortelde opgepotte plug plant. Na aankomst wordt geadviseerd de plant in zijn pot te laten staan. Verpotten mag pas na 3 maanden. Deze Philodendron Black Cardinal staat in een speciaal grondmengsel wat geschikt is voor het stadium van de plant op dit moment. Verpotten van het plantje kan voor het plantje op dit moment dodelijk zijn.

Door de grote drukte is het toevoegen van planten aan bestaande orders niet mogelijk.

Blad: Bladeren behalen een lengte van 35 tot 50 cm

Hoogte: Tot 80 - 100 cm.

Opmerkingen: Philodendron Black Cardinal is een zeer fraaie Philodendron, ze heeft prachtige bijna zwarte bladeren met diepe en brede nerven.

Verzendtijden kunnen door de grote drukte en weersinvloeden afwijken, raadpleeg de homepage voor de actuele verzendtijd. Gedurende de koude maanden versturen wij uw planten indien nodig met een Heat Pack.

Verzorging :

Philodendron komt voornamelijk voor in de regenwouden van Zuid-Amerika. Philodendron's zijn  klimplanten, je ziet ze in de regenwouden dus overal klimmend langs bomen en rotsen.

De Philodendron Black Cardinal gebruikt weinig water, maar het is wel belangrijk dat de grond continue vochtig blijft en beslist niet uitdroogd. Bij een teveel aan water (natte voeten) kan er wortelrot gaan optreden. 

De Philodendron is niet veeleisend aan zijn standplaats. Zolang hij maar niet direct in het felle zonlicht wordt geplaatst. Philodendron kan als kamerplant of in de zomer als tuinplant op het terras worden geplaatst. Philodendron kan geen temperaturen verdragen onder de 15 graden.

Philodendron Black Cardinal kan in de zomermaanden om de twee weken bemest worden met een lichte bemesting. In de herfst en winter is bemesting vrijwel niet nodig. De groei gaat dan langzamer en de plant verbruikt weinig voedingsstoffen. 

De Philodendron groeit niet bijzonder hard, maar net als bij alle planten is het verstandig om de plant eens in de paar jaar een grotere pot te geven. Daardoor kunnen de wortels  verder groeien en wat verse aarde geeft de plant ook extra voedingstoffen. U kunt het beste aan het eind van de winter of begin van de lente overpotten, de plant heeft dan voldoende tijd om aan te sterken voor het nieuwe seizoen.

De Philodendron Black Cardinal is gevoelig voor teveel water. Als uw Philodendron bruine bladeren krijgt komt dit zeer waarschijnlijk doordat hij teveel water krijgt. Gelige bladeren die slap hangen zijn vaak een teken dat de plant het iets te licht vindt op zijn huidige plek. U kunt bruine bladeren gerust afknippen bij de afsplitsing op de stam, de plant zal uiteindelijk weer nieuwe bladeren laten groeien.

Nelumbogarden verpakt en verzendt haar planten zeer zorgvuldig. We gebruiken stevige kartonnen dozen en verpakken met kraftpapier en/of een vanuit gerecycled plastic vervaardigde blister. Het is mogelijk dat er aarde uit de pot valt of een blad breekt tijdens transport. We kunnen deze twee punten niet garanderen. Wij vragen u de doos voorzichtig te openen en niet met een mes of scherp voorwerp. Verwijder voorzichtig het (kraft)papier/verpakking. Sommige planten laten hun bladeren in het donker zakken, deze zijn binnen enkele dagen hersteld. Door veranderingen in het seizoen kunnen de planten afwijken van de plant op de foto. Wij verpakken en verzenden onze planten zeer zorgvuldig, schade aan een blad of verkleuring valt niet onder de garantie.

Philodendron Black Cardinal is speciaal uitgekozen voor Nelumbogarden door Matthijs 

Ook interessant

€ 5,56 € 6,95
€ 7,96 € 9,95