Geen producten (0)
Geen producten (0)

Xanthosoma Lindenii Small

€ 24,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG7024
Omschrijving

Xanthosoma Lindenii Small

Blad: Bladeren behalen een lengte van 25 tot 35 cm

Hoogte: 40 - 60 cm.

Opmerkingen: Xanthosoma Lindenii is een zeer fraaie Xanthosoma. Ze heeft prachtige groene bladeren met een witte brede nerf. Een bijzondere plant die bijna niet te verkrijgen is.

Xanthosoma Lindenii  worden als volledig gewortelde planten zoals afgebeeld op de foto. Er zijn een beperkt aantal planten beschikbaar.

Verzendtijden kunnen door weersinvloeden afwijken.

Verzorging Xanthosoma Lindenii" :

De Xanthosoma gebruikt weinig water, maar het is wel belangrijk dat de grond continue vochtig blijft en beslist niet uitdroogd. Bij een teveel aan water (natte voeten) kan er wortelrot optreden. 

De Xanthosoma is niet veeleisend aan zijn standplaats. Zolang hij maar niet direct in het felle zonlicht wordt geplaatst. Xanthosoma kan als kamerplant of in de zomer als tuinplant op het terras worden geplaatst. Xanthosoma kan geen temperaturen verdragen onder de 15 graden.

Xanthosoma Lindenii" kan in de zomermaanden om de twee weken bemest worden met een lichte bemesting. In de herfst en winter is bemesting vrijwel niet nodig. De groei gaat dan langzamer en de plant verbruikt weinig voedingsstoffen. 

De Xanthosoma Lindenii groeit niet bijzonder hard, maar net als bij alle planten is het verstandig om de plant eens in de paar jaar een grotere pot te geven. Daardoor kunnen de wortels  verder groeien en wat verse aarde geeft de plant ook extra voedingstoffen. U kunt het beste aan het eind van de winter of begin van de lente overpotten, de plant heeft dan voldoende tijd om aan te sterken voor het nieuwe seizoen.

De Xanthosoma is gevoelig voor teveel water. Als u Xanthosoma Lindenii bruine bladeren krijgt komt dit zeer waarschijnlijk doordat hij teveel water krijgt. Gelige bladeren die slap hangen zijn vaak een teken dat de plant het iets te licht vindt op zijn huidige plek. U kunt bruine bladeren gerust afknippen.

Xanthosoma Lindenii is speciaal uitgekozen voor Nelumbogarden door Matthijs Hazeleger.