Geen producten (0)
Geen producten (0)

Scindapsus Treubii Dark Form

€ 39,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG7016
Omschrijving

Scindapsus Treubii Dark Form

Blad: Bladeren behalen een lengte van 10 tot 12 cm

Hoogte: Tot 100 - 120 cm. (Klimplant) 

Opmerkingen:Scindapsus Treubii Dark Form is een zeer fraaie Scindapsus. Ze heeft prachtige bijna zwarte bladeren met olie glans.

Scindapsus Treubii Dark Form worden verstuurd als opgepotte stekken met zeer kleine en korte wortels. Wij raden aan het plantje op dit moment niet te verpotten en een minimale rust van drie maanden te geven. Verpotten of uit de aarde halen is op dit moment dodelijk.

In ons bedrijf wordt niet gewerkt met chemische bestrijdingsmiddelen, wij gebruiken biologische bestrijding doormiddel van nuttige insecten die de schadelijke uitschakelen. Ondank het zorgvuldig controleren kan er een insect meereizen in de verpakking, deze zijn volkomen onschadelijk en dragen bij aan een beter en gezond milieu. Wij verpakken onze planten uitsluitend in gerecycled papier en dozen, we beperken het gebruik van plastic tot minimaal.

Verzendtijden kunnen door weersinvloeden afwijken.

Verzorging Scindapsus Treubii Dark Form :

De Scindapsus Treubii Dark Form gebruikt weinig water, maar het is wel belangrijk dat de grond continue vochtig blijft en beslist niet uitdroogd. Bij een teveel aan water (natte voeten) kan er wortelrot optreden. 

De Scindapsus Treubii Dark Form is niet veeleisend aan zijn standplaats. Zolang hij maar niet direct in het felle zonlicht wordt geplaatst. Scindapsus kan als kamerplant of in de zomer als tuinplant op het terras worden geplaatst. Scindapsus kan geen temperaturen verdragen onder de 15 graden.

Scindapsus Treubii Dark Form kan in de zomermaanden om de twee weken bemest worden met een lichte bemesting. In de herfst en winter is bemesting vrijwel niet nodig. De groei gaat dan langzamer en de plant verbruikt weinig voedingsstoffen. 

De Scindapsus groeit niet bijzonder hard, maar net als bij alle planten is het verstandig om de plant eens in de paar jaar een grotere pot te geven. Daardoor kunnen de wortels  verder groeien en wat verse aarde geeft de plant ook extra voedingstoffen. U kunt het beste aan het eind van de winter of begin van de lente overpotten, de plant heeft dan voldoende tijd om aan te sterken voor het nieuwe seizoen.

De Scindapsus is gevoelig voor teveel water. Als u Scindapsus bruine bladeren krijgt komt dit zeer waarschijnlijk doordat hij teveel water krijgt. Gelige bladeren die slap hangen zijn vaak een teken dat de plant het iets te licht vindt op zijn huidige plek. U kunt bruine bladeren gerust afknippen bij de afsplitsing op de stam, de plant zal uiteindelijk weer nieuwe bladeren laten groeien.

Scindapsus Treubii Dark Form is speciaal uitgekozen voor Nelumbogarden door Matthijs Hazeleger.