Geen producten (0)
Geen producten (0)

Philodendron Gloriosum 2

€ 395,00 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG6810
Omschrijving

Philodendron Gloriosum 2

Deze Philodendron Gloriosum heeft een uniek nummer, de plant op de foto is de plant die u koopt.

Blad: Bladeren behalen een lengte van 25 tot 45 cm

Hoogte: Tot 100 - 120 cm.

Opmerkingen: Philodendron Gloriosum is een zeer fraaie Philodendron, ze heeft prachtige donker groene generfde bladeren.

Philodendron Gloriosum wordt verstuurd als deels gewortelde en grote planten zoals afgebeeld op de foto. Iedere Philodendron Gloriosum heeft een nummer, de plant op de foto is de plant die u koopt. Planten mogen niet verpot worden bij aankomst, u diet de plant eerst een rustperiode van minstens twee maanden te geven. De aarde mag niet uitdrogen en moet licht vochtig blijven. pas op dat er voldoende luchtvochtigheid is. Philodendron Gloriosum mag niet in de zon worden geplaatst.

Wij verpakken uw Philodendron Gloriosum zeer zorgvuldig, mocht er schade onstaan aan de bladeren valt dit niet onder de garantie. Verzend gebeurt dan ook op geheel eigen risico. Philodendron Gloriosum is stress gevoelig, het kan voorkomen dat de plant na aankomst een geel blad krijgt, dit is een normale reactie en de plant zal dan ook snel nieuwe bladeren krijgen.

Verzendtijden kunnen door  de grote drukte en weersinvloeden afwijken. Gedurende de koude maanden versturen wij uw planten indien nodig met een Heat Pack.

Verzorging :

Philodendron komt voornamelijk voor in de regenwouden van Zuid-Amerika. Philodendron's zijn  klimplanten,  je ziet ze in de regenwouden dus overal klimmend langs bomen en rotsen.

De Philodendron Gloriosum gebruikt weinig water, maar het is wel belangrijk dat de grond continue vochtig blijft en beslist niet uitdroogd. Bij een teveel aan water (natte voeten) kan er wortelrot optreden. 

De Philodendron is niet veeleisend aan zijn standplaats. Zolang hij maar niet direct in het felle zonlicht wordt geplaatst. Philodendron kan als kamerplant of in de zomer als tuinplant op het terras worden geplaatst. Philodendron kan geen temperaturen verdragen onder de 15 graden.

Philodendron Gloriosum kan in de zomermaanden om de twee weken bemest worden met een lichte bemesting. In de herfst en winter is bemesting vrijwel niet nodig. De groei gaat dan langzamer en de plant verbruikt weinig voedingsstoffen. 

De Philodendron groeit niet bijzonder hard, maar net als bij alle planten is het verstandig om de plant eens in de paar jaar een grotere pot te geven. Daardoor kunnen de wortels  verder groeien en wat verse aarde geeft de plant ook extra voedingstoffen. U kunt het beste aan het eind van de winter of begin van de lente overpotten, de plant heeft dan voldoende tijd om aan te sterken voor het nieuwe seizoen.

De Philodendron Gloriosum is gevoelig voor teveel water. Als u Philodendron bruine bladeren krijgt komt dit zeer waarschijnlijk doordat hij teveel water krijgt. Gelige bladeren die slap hangen zijn vaak een teken dat de plant het iets te licht vindt op zijn huidige plek. U kunt bruine bladeren gerust afknippen bij de afsplitsing op de stam, de plant zal uiteindelijk weer nieuwe bladeren laten groeien.

Philodendron Gloriosum is speciaal uitegekozen voor Nelumbogarden door Matthijs