Geen producten (0)
Geen producten (0)

Hoya Merrilli

€ 19,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG6750
Omschrijving

Hoya Merrilli

Hoogte: 50  tot aan  70 cm. (klimplant) 

Opmerkingen Hoya Merrilli is een zeer fraaie en bijzondere Hoya. ze heeft prachtige groene bladeren met groene nerven. Deze Hoya wordt verkocht als een gewortelde stekplant.

Wij adviseren de plant niet te verpotten en minimaal drie maanden in de pot te laten staan. Bij verpotting op dit moment zullen de nog zeer kwetsbare wortels afbreken.

Deze soort vraagt een speciale verzorging en is alleen geschik voor de ervaren Hoya verzamelaar met veel ervaring. Deze planten zijn opgegroeid in een luchtvochtigheid van 70-80% Bij drogere lucht zal de plant mogelijk bladeren verliezen ter aanpassing. De plant zal zich hier van hestellen. 

Verzendtijden kunnen door drukte en weersinvloeden afwijken.

Hoya Merrilli :

De Hoya Merrilli houdt van weinig water, maar het is wel belangrijk dat de grond  niet versteend en licht vochtig blijft Bij een teveel aan water (natte voeten) kan er wortelrot optreden. 

Hoya Villosa" kan in de zomermaanden eens in de maand bemest worden met een lichte bemesting. In de herfst en winter is bemesting vrijwel niet nodig. De groei gaat dan langzamer en de plant verbruikt weinig voedingsstoffen. 

Hoya Merrilli is gevoelig voor teveel water. Als u Hoya bruine bladeren krijgt komt dit zeer waarschijnlijk doordat hij teveel water krijgt. Gelige bladeren die slap hangen zijn vaak een teken dat de plant te nat staat. U kunt bruine bladeren gerust afknippen 

Hoya Merrilli" is speciaal uitgekozen voor Nelumbogarden door Matthijs Hazeleger.