Geen producten (0)
Geen producten (0)

Amorphophallus Atroviridis

€ 24,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG6548
Omschrijving

Amorphophallus Atroviridis

Amorphophallus Atroviridis  kan op oude bladeren een vlek aan de onderzijde van zijn blad hebben. Dit is heel normaal voor deze soort. Wij adviseren u de Amorphophallus Atroviridis na aankomst niet te verpotten, verpotten van deze soort kan overgaan tot een rustperiode, de plant sterft dan af.

Amorphophallus Atroviridis kent net als vele planten uit de Aroid familie een rust periode. Tijdens deze periode kan hij al zijn blad afwerpen en blijft er alleen een knol achter in de aarde. Het vreemde is dat dit soort geen seizoen kent. Als de plant zijn bladeren verliest komt hij enkele maanden later weer tot nieuwe uitloop. 

Als de Amorphophallus Atroviridis in rust gaat valt dit niet onder de garantie, rust kan op ieder moment van het jaar intreden.

Blad: Bladeren behalen een lengte van 20 tot 40 cm

Hoogte: 40 tot 70 cm.

Opmerkingen: Amorphophallus Atroviridis is een zeer fraaie Amorphophallus. Ze heeft prachtige donker groen bruine behaarde bladeren. Zeer fraai soort Amorphophallus die in de handel vrijwel niet wordt aangeboden. Unieke kans om deze aan uw verzameling toe te voegen. 

Amorphophallus Atroviridis wordt verstuurd als  gewortelde planten zoals afgebeeld op de foto. Er zijn een beperkt aantal planten beschikbaar.

Verzendtijden kunnen door  de grote drukte en weersinvloeden afwijken.

Verzorging Amorphophallus Atroviridis" :

De Amorphophallus gebruikt weinig water, maar het is wel belangrijk dat de grond continue vochtig blijft en beslist niet uitdroogd. Bij een teveel aan water (natte voeten) kan er wortelrot optreden. 

De Amorphophallus is niet veeleisend aan zijn standplaats. Zolang hij maar niet direct in het felle zonlicht wordt geplaatst. Alocasia kan als kamerplant of in de zomer als tuinplant op het terras worden geplaatst. Alocasia kan geen temperaturen verdragen onder de 15 graden.

Amorphophallus Atroviridis" kan in de zomermaanden om de twee weken bemest worden met een lichte bemesting. In de herfst en winter is bemesting vrijwel niet nodig. De groei gaat dan langzamer en de plant verbruikt weinig voedingsstoffen. 

DeAmorphophallus Atroviridis" groeit niet bijzonder hard, maar net als bij alle planten is het verstandig om de plant eens in de paar jaar een grotere pot te geven. Daardoor kunnen de wortels  verder groeien en wat verse aarde geeft de plant ook extra voedingstoffen. U kunt het beste aan het eind van de winter of begin van de lente overpotten, de plant heeft dan voldoende tijd om aan te sterken voor het nieuwe seizoen.

De Amorphophallus is gevoelig voor teveel water. Als u Amorphophallus bruine bladeren krijgt komt dit zeer waarschijnlijk doordat hij teveel water krijgt. Gelige bladeren die slap hangen zijn vaak een teken dat de plant het iets te licht vindt op zijn huidige plek. U kunt bruine bladeren gerust afknippen.

Amorphophallus Atroviridis" is speciaal uitgekozen voor Nelumbogarden door Matthijs