Geen producten (0)
Geen producten (0)

Alocasia Tigrina Superba

€ 24,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG6263
Omschrijving

Alocasia Tigrina Superba

Wij verpakken en verzenden onze planten zeer zorgvuldig, schade aan een blad of verkleuring vallen niet onder de garatie. Wij raden het af de plant de komende maand te verpotten in een ander grondmengsel. Wij raden het aan de bladeren niet aan te raken, aanraking van de lichte delen kan schade geven.

Om wildroof te voorkomen verkopen wij uitsluitend Alocasia die gekweekt zijn uit tissue culture.

Blad: Bladeren behalen een lengte van 40 tot 60 cm

Hoogte: Tot 100- 120 cm.

Opmerkingen:Alocasia Tigrina Superba is een zeer fraaie  Alocasia. Ze heeft prachtige bladstelen.

Alocasia worden als gewortelde planten zoals afgebeeld op de foto. Er zijn een beperkt aantal planten beschikbaar.

Verzendtijden kunnen door weersinvloeden afwijken.

Verzorging Alocasia Tigrina Superba:

De Alocasia Tigrina Superba gebruikt weinig water, maar het is wel belangrijk dat de grond continue vochtig blijft en beslist niet uitdroogd. Bij een teveel aan water (natte voeten) kan er wortelrot optreden. 

De Alocasia is niet veeleisend aan zijn standplaats. Zolang hij maar niet in het zonlicht wordt geplaatst. Alocasia kan als kamerplant of in de zomer als tuinplant op het terras worden geplaatst. Alocasia kan geen temperaturen verdragen onder de 15 graden.

Alocasia Tigrina Superba kan in de zomermaanden om de twee weken bemest worden met een lichte bemesting. In de herfst en winter is bemesting vrijwel niet nodig. De groei gaat dan langzamer en de plant verbruikt weinig voedingsstoffen. 

De Alocasia Tigrina Superba" groeit niet bijzonder hard, maar net als bij alle planten is het verstandig om de plant eens in de paar jaar een grotere pot te geven. Daardoor kunnen de wortels  verder groeien en wat verse aarde geeft de plant ook extra voedingstoffen. U kunt het beste aan het eind van de winter of begin van de lente overpotten, de plant heeft dan voldoende tijd om aan te sterken voor het nieuwe seizoen.

De Alocasia is gevoelig voor teveel water. Als u Alocasia bruine bladeren krijgt komt dit zeer waarschijnlijk doordat hij teveel water krijgt. Gelige bladeren die slap hangen zijn vaak een teken dat de plant het iets te licht vindt op zijn huidige plek. U kunt bruine bladeren gerust afknippen.

Alocasia Tigrina Superba" is speciaal uitgekozen voor Nelumbogarden door Matthijs Hazeleger bekend van radio en TV