Geen producten (0)
Geen producten (0)

Alocasia Clypeolata Green Shield XXL

€ 24,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG6162
Omschrijving

Alocasia Clypeolata Green Shield XXL

Alocasia Clypeolata Green Shield is een zeer zeldzame Alocasia die vrijwel niet in Europa verkrijbaar is. Nu uniek in onze collectie. Er is een beperkt aantal planten beschikbaar. Planten worden geleverd zoals afgebeeld staat op de foto. 

Blad: Bladeren behalen een lengte van 20 tot 35 cm

Hoogte: 40 tot 60 cm.

Opmerkingen: Alocasia Clypeolata Green Shield is een zeer bijzondere Alocasia. Ze heeft prachtige lichtgroene bladeren met donker groene nerven. Naar mate de plant ouder wordt zullen de nerven steeds donkerder van kleur worden. Unieke kans om deze aan uw verzameling toe te voegen. 

Alocasia wordt verstuurd als jonge opgepotte plant. er wordt aangeraden de Alocasia Clypeolata "Green Shield"niet te verpotten gedurende twee tot drie maanden.

Verzendtijden kunnen door  de grote drukte en weersinvloeden afwijken. Gedurende de koude maanden versturen wij uw planten indien nodig met een Heat Pack.

Verzorging Alocasia Clypeolata "Green Shield" :

De Alocasia gebruikt weinig water, maar het is wel belangrijk dat de grond continue vochtig blijft en beslist niet uitdroogd. Bij een teveel aan water (natte voeten) kan er wortelrot optreden. 

De Alocasia is niet veeleisend aan zijn standplaats. Zolang hij maar niet direct in het felle zonlicht wordt geplaatst. Alocasia kan als kamerplant of in de zomer als tuinplant op het terras worden geplaatst. Alocasia kan geen temperaturen verdragen onder de 15 graden.

Alocasia Clypeolata "Green Shield" kan in de zomermaanden om de twee weken bemest worden met een lichte bemesting. In de herfst en winter is bemesting vrijwel niet nodig. De groei gaat dan langzamer en de plant verbruikt weinig voedingsstoffen. 

De Alocasia Clypeolata "Green Shield" groeit niet bijzonder hard, maar net als bij alle planten is het verstandig om de plant eens in de paar jaar een grotere pot te geven. Daardoor kunnen de wortels  verder groeien en wat verse aarde geeft de plant ook extra voedingstoffen. U kunt het beste aan het eind van de winter of begin van de lente overpotten, de plant heeft dan voldoende tijd om aan te sterken voor het nieuwe seizoen.

De Alocasia is gevoelig voor teveel water. Als u Alocasia bruine bladeren krijgt komt dit zeer waarschijnlijk doordat hij teveel water krijgt. Gelige bladeren die slap hangen zijn vaak een teken dat de plant het iets te licht vindt op zijn huidige plek. U kunt bruine bladeren gerust afknippen.

Alocasia Clypeolata "Green Shield" is speciaal uitgekozen voor Nelumbogarden door Matthijs Hazeleger