Geen producten (0)
Geen producten (0)

Philodendron Burle Marx Variegata 19

€ 139,50 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG6132
Omschrijving

Philodendron Burle Marx Variegata 19

Blad: Bladeren behalen een lengte van 25 tot 35 cm

Hoogte: Tot 100 - 120 cm.

Opmerkingen: Philodendron Burle Marx Variegata is een zeer fraaie Philodendron, ze heeft prachtige  groene en variegata bladeren.

Philodendron worden verstuurd als een gewortelde en grote planten zoals afgebeeld op de foto. Deze plant heeft een uniek nummer en de plant op de foto is de plant die u koopt.

Na aankomst heeft de plant een rust periode nodig van minimaal 2 maanden. De aarde moet vochtig blijven en mag beslist niet uitdrogen. De plant mag deze periode niet worden verpot in een andere pot of grondmengsel. Het wortelgestel is nog kwetsbaar, verpotten kan zodra de wortels onderuit de pot komen

Wij verzenden uw Philodendron Burle Marx Variegata zeer zorgvuldig verpakt, schade aan blad kan ondanks het zorgvuldige inpakken voorkomen. Bladschade valt niet onder de garantie en is op geheel eigen risico.

Verzorging :

Philodendron komt voornamelijk voor in de regenwouden van Zuid-Amerika. Philodendron's zijn  klimplanten,  je ziet ze in de regenwouden dus overal klimmend langs bomen en rotsen.

De Philodendron Burle Marx Variegata gebruikt weinig water, maar het is wel belangrijk dat de grond continue vochtig blijft en beslist niet uitdroogd. Bij een teveel aan water (natte voeten) kan er wortelrot optreden. 

De Philodendron is niet veeleisend aan zijn standplaats. Zolang hij maar niet direct in het felle zonlicht wordt geplaatst. Philodendron kan als kamerplant of in de zomer als tuinplant op het terras worden geplaatst. Philodendron kan geen temperaturen verdragen onder de 15 graden.

Philodendron Burle Marx Variegata kan in de zomermaanden om de twee weken bemest worden met een lichte bemesting. In de herfst en winter is bemesting vrijwel niet nodig. De groei gaat dan langzamer en de plant verbruikt weinig voedingsstoffen. 

De Philodendron groeit niet bijzonder hard, maar net als bij alle planten is het verstandig om de plant eens in de paar jaar een grotere pot te geven. Daardoor kunnen de wortels  verder groeien en wat verse aarde geeft de plant ook extra voedingstoffen. U kunt het beste aan het eind van de winter of begin van de lente overpotten, de plant heeft dan voldoende tijd om aan te sterken voor het nieuwe seizoen.

De Philodendron Burle Marx Variegata is gevoelig voor teveel water. Als u Philodendron bruine bladeren krijgt komt dit zeer waarschijnlijk doordat hij teveel water krijgt. Gelige bladeren die slap hangen zijn vaak een teken dat de plant het iets te licht vindt op zijn huidige plek. U kunt bruine bladeren gerust afknippen bij de afsplitsing op de stam, de plant zal uiteindelijk weer nieuwe bladeren laten groeien.

Philodendron Burle Marx Variegata is speciaal uitegekozen voor Nelumbogarden door Matthijs