Geen producten (0)
Geen producten (0)

Christmas Deals Philodendron Gigas XL

€ 29,50 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG5742
Omschrijving

Philodendron Gigas XL

Planten kunnen aan de oude bladeren een schade hebben.

Philodendron Gigas wordt geleverd als plant zoals afgebeeld op de foto, deze Gigas is opgepot in een 15cm. pot. Na aankomst wordt geadviseerd de plant in zijn pot te laten staan. verpotten mag pas na 3 maanden. Deze Philodendron Gigas staat in een speciaal grondmengsel wat geschikt is voor het stadium van de plant op dit moment. Verpotten van het plantje kan voor het plantje op dit moment dodelijk zijn.

Blad: Bladeren behalen een lengte van 35 tot 80 cm

Hoogte: Tot 80 - 120 cm.

Opmerkingen: Philodendron Gigas is een zeer fraaie Philodendron, ze heeft prachtige groene bladeren met diepe en brede nerven. Philodendron Gigas wordt vrijwel niet in de Europese handel aangeboden. 

In ons bedrijf wordt niet gewerkt met chemische bestrijdingsmiddelen, wij gebruiken biologische bestrijding doormiddel van nuttige insecten die de schadelijke uitschakelen. Ondank het zorgvuldig controleren kan er een insect meereizen in de verpakking, deze zijn volkomen onschadelijk en dragen bij aan een beter en gezond milieu. Wij verpakken onze planten uitsluitend in gerecycled papier en dozen, we beperken het gebruik van plastic tot minimaal.

Verzendtijden kunnen door  de grote drukte en weersinvloeden afwijken, raadpleeg de homepage voor de actuele verzendtijd. Gedurende de koude maanden versturen wij uw planten indien nodig met een Heat Pack.

Verzorging Philodendron Gigas :

Philodendron komt voornamelijk voor in de regenwouden van Zuid-Amerika. Philodendron's zijn  klimplanten,  je ziet ze in de regenwouden dus overal klimmend langs bomen en rotsen.

De Philodendron Gigas gebruikt weinig water, maar het is wel belangrijk dat de grond continue vochtig blijft en beslist niet uitdroogd. Bij een teveel aan water (natte voeten) kan er wortelrot gaan optreden. 

De Philodendron is niet veeleisend aan zijn standplaats. Zolang hij maar niet direct in het felle zonlicht wordt geplaatst. Philodendron kan als kamerplant of in de zomer als tuinplant op het terras worden geplaatst. Philodendron kan geen temperaturen verdragen onder de 15 graden.

Philodendron Gigas kan in de zomermaanden om de twee weken bemest worden met een lichte bemesting. In de herfst en winter is bemesting vrijwel niet nodig. De groei gaat dan langzamer en de plant verbruikt weinig voedingsstoffen. 

De Philodendron groeit niet bijzonder hard, maar net als bij alle planten is het verstandig om de plant eens in de paar jaar een grotere pot te geven. Daardoor kunnen de wortels  verder groeien en wat verse aarde geeft de plant ook extra voedingstoffen. U kunt het beste aan het eind van de winter of begin van de lente overpotten, de plant heeft dan voldoende tijd om aan te sterken voor het nieuwe seizoen.

De Philodendron Gigas is gevoelig voor teveel water. Als u Philodendron bruine bladeren krijgt komt dit zeer waarschijnlijk doordat hij teveel water krijgt. Gelige bladeren die slap hangen zijn vaak een teken dat de plant het iets te licht vindt op zijn huidige plek. U kunt bruine bladeren gerust afknippen bij de afsplitsing op de stam, de plant zal uiteindelijk weer nieuwe bladeren laten groeien.